Miljø & viden

Her kan du gå på opdagelse i artikler og cases, finde svar på spørgsmål og dykke ned i viden om alt fra cirkulær økonomi over genanvendte materialer til pantstationer.

Mere end 9 ud af 10 flasker og dåser kommer retur

Hvorfor er det en så god idé at genanvende?

Det er mange gange dyrere at producere en ny emballage end at genanvende en gammel.

Men værdien af genanvendelse kan ikke kun gøres op i penge. For udover at vi sparer energi, undgår vi også at bruge dyrebare naturressourcer og vi udleder mindre spildevand og mindre CO2, når vi genanvender vores emballager i stedet for at producere nye.

Alene i 2019 blev vores tomme pantflasker og dåser genanvendt i pantsystemet, så vi sparede klimaet og kommende generationer for et CO2-udslip på mere 150.000 tons. Det svarer til al den energi alle danskere ville bruge, hvis de hver især kørte fra København til Barcelona på elcykler.

Retursystemet handler derfor om mere end energi, mere end ressourcer, mere end klima. Det handler om hele værdikæden i et globalt og lokalt perspektiv, og om at vi alle bidrager hver eneste gang, vi panter.

Tons CO2-udslip sparet

Ved genanvendelse af emballager vises udviklingen af tons CO2 sparet. I 2019 blev der sparet et CO2-udslip på 153.325 tons, ved genanvendelse af 1,4 mia. indsamlede emballager.

2016201720182019

Return labels of the future may be invisible

Dansk Retursystem is among the participants in HolyGrail2.0, which is an international collaboration with the European Brand Association, AIM towards a new cutting-edge technology for sorting packaging waste.

Konceptudvikling og cases

Se cases hvor vi har deltaget med vores viden og erfaring til udvikling af nye pantrelaterede produkter. Det gør vi gerne igen med jer.