Skoler og uddannelser

Gå på opdagelse i vores nye læringskoncept Returkampen og hent inspiration til en temadag eller projektuge med din klasse. Returkampen er et oplevelsesbaseret og kreativt læringskoncept, der taler ind i STEAM-tankegangen og understøtter læreplanerne.

Returkampen er et oplevelsesbaseret og kreativt læringskoncept, som er tilpasset alle klassetrin i folkeskolen.

Elever

Til lærere, der planlægger et undervisningsforløb

Returkampen tager udgangspunkt i projektbaseret undervisning og tværfaglige forløb og giver lærere på tværs af fag muligheden for at samarbejde. Konceptet er udviklet med sparring fra lærere i Høje-Taastrup Kommune og tilpasset alle klassetrin i folkeskolen.

Gennem digitale læringsunivers, bevægelse og dialog gøres læring underholdende og inkluderende med sjove og vidensbaserede aktiviteter. Er du blevet nysgerrig på Returkampen, så kan du hente mere information her.

Hent inspiration til din opgave om cirkulær økonomi

Vi får mange henvendelser fra skoleelever og studerende, der skriver opgaver om cirkulær økonomi – og som har brug for svar på spørgsmål eller inspiration til opgaven. Og det er ganske forståeligt, for aldrig har der været mere fokus på genbrug og genanvendelse, end der er nu. Klimaforandringerne påvirker os både lokalt og globalt. Vi vil gerne dele vores viden om cirkulær økonomi med dig – vi har mere end 20 års erfaring at dele ud af.

I Danmark er vi blandt verdens bedste til at pante. 92% af alle flasker og dåser kommer retur og kvaliteten i materialerne er i top.

Kom med ind bag flaskeautomaten

Hver dag panter danskerne over fem mio. flasker og dåser, og måske har du stået der ved flaskeautomaten og spekuleret på, hvad der sker på den anden side?

Vi har lavet en film om flaskens rejse. Det er sådan set samme rejse for dåser, for det handler om, at hver gang du panter, sørger vi for, at din pant bliver indsamlet og sorteret, så materialer kan blive genanvendt til nye flasker og dåser.

I Danmark er vi blandt verdens bedste til at pante. 92% af alle flasker og dåser kommer retur og kvaliteten i materialerne er i top.

Har du spørgsmål til pant?

Vil du vide, hvornår vi fik pant på flasker og dåser i Danmark, eller hvordan man bygger en flaskeautomat? Eller skal du skrive en opgave om plastik? Fortvivl ikke. Her finder du svaret på (næsten) alt

Tom Dåse og hans genan-venner

Bestil gratis klassesæt af Dåserydderens populære undervisningsbog Fagbogen ’Tom Dåse og hans genan-venner’ giver børn solid indsigt i, hvad genanvendelse af dåser og flasker handler om, og hvorfor det er vigtigt.

 Bestil bogen

Pant hører ikke til i skraldespanden

Join2Recycle er et initiativ, der skal få de unge til at ændre adfærd, så deres flasker og dåser med pant bliver genanvendt i stedet for at ende i skolens skraldespande. Det kan hurtigt blive til en betragtelig sum penge, skolen og eleverne kan indsamle, når de er med i Join2Recycle. Kom hurtigt i gang med indsamlingen på jeres skole og bestil en gratis startpakke nu.

Hvilken panttype er du?

Er du mon en panthelt, en pantskurk eller bare noget midt imellem?