Skoler og uddannelser

Inspiration til dit undervisningsforløb for 2.-7. klasser med undervisningsmateriale, der er gratis at benytte. Samt find svar på de mest almindelige spørgsmål, som vi ofte får fra elever.

Er du elev? Så kan du her finde svar på det meste

Er der noget, du undrer dig over?

Så er du i hvert fald ikke den eneste. Vil du vide, hvornår vi fik pant på flasker og dåser i Danmark, eller hvordan man bygger en flaskeautomat? Eller skal du skrive en opgave om plastik? Bare rolig. I vores oftest stillede spørgsmål fra elever, finder du svaret på (næsten) alt!

Oftest stillede spørgsmål

Du er ikke den eneste, der har spørgsmål. Vi har samlet de mest stillede spørgsmål fra elever – måske du kan finde svar her…

 Gå til FAQ
Join2Recycle

Sæt skub i den bæredygtige agenda på jeres skole …

 Læs mere og join på din skole
Woop dig til nye lærerige oplevelser i naturen

Tag på en sjov og lærerig skattejagt og få mange gode timer til at gå i naturen med dine venner, klassekammerater eller familien med Woop-appen.

 Læs mere og download appen

Er du lærer? Hent inspiration til dit undervisningsforløb for 2.-7. klasser med undervisningsmateriale, der er gratis at benytte

Til lærere, der planlægger et undervisningsforløb

Hvis du mangler inspiration til dit undervisningsforløb for 2.-7. klasser, så har vi udarbejdet undervisningsmateriale, som er gratis at benytte for dig som lærer. Vi har opdelt undervisningsmaterialet til et 2.-4. klasses forløb, som hedder Dåserydderen, og til et 5.-7. klasses forløb, der er kaldt for Mission Possible.

Gennem digitale læringsunivers, bevægelse og dialog gøres læring underholdende og inkluderende med sjove og vidensbaserede aktiviteter.

Dåserydderen

Dåserydderen består af grundigt og varieret undervisningsmateriale om genanvendelse af flasker og dåser for 2. – 4. klasse. Du kan kombinere Dåserydderens mange didaktiske elementer på kryds og tværs, så det passer til netop din klasse, og den tid du vil bruge. Materialerne kan bruges specifikt i natur/teknologi, suppleret med idrætstimer og understøttende undervisning eller til en hel temadag eller indgå i en tværfaglig emneuge. 

Eleverne får både faglig læring og kropslige erfaringer med, hvorfor det er vigtigt at aflevere, sortere og genanvende dåser og flasker.

Mission Possible

Undervisningsmaterialet er udviklet til folkeskolens 5.-7. klasse og kan bruges i fagene natur/teknologi, geografi, samfundsfag og matematik. Materialet inddrager også FNs globale verdensmål for bæredygtig udvikling, hvor især mål nr. 12 om ansvarligt forbrug og produktion og nr. 13 om klimaindsats kan bruges i undervisningsforløbet.

Læring udendørs giver eleverne en tydelig fornemmelse af, at klimabelastningerne også har betydning for den natur, der er lige uden for døren. De bliver klogere på, hvordan vi hver især kan tage ansvar og gøre en forskel for miljøet og for klimaet alene ved at handle anderledes.

Forbered 2.-4. klasses forløb

Dåserydderen er vores online undervisningsforløb om genanvendelse

 Læs mere
Forbered 5.-7. klasses forløb

Tag dine elever med på en mission og gør en forskel for Jorden

 Læs mere

Tænk at det kan være så sjovt at lære om genanvendelse

Til elever

Her får du nem adgang til Dåserydderens online univers, hvor du som 2.-4. klasses elev kan spille, quizze og lave forskellige aktiviteter. Hvis du er 5.-7. klasses elev, kan du klikke dig ind på Mission Possible, hvor du kan udforske, løse sjove aktiviteter og lære en hel masse om at redde Jorden!

Besøg Dåserydderens online univers

Skynd dig ind for at spille, lave aktiviteter, quizze og meget mere.

 Besøg universet
Start din Mission Possible

Skynd dig ind for at løse de mange sjove aktiviteter, der er gemt under hvert tema.

 Start din mission

Hvad ved du om pant?

Er der pant på saftevand? Skal der prop på flasken? Hvor mange milliarder til flasker og dåser afleverer vi danskere til pant om året? Test din viden i vores lille quiz.