Skoler og uddannelser

Gå på opdagelse i vores nye læringskoncept Returkampen og hent inspiration til en temadag eller projektuge med din klasse. I kan også komme på virksomhedsbesøg hos os eller besøge vores værksted på Experimentarium. Alt sammen er tilpasset til de enkelte klassetrin i grundskolen og understøtter lærerplanerne. God fornøjelse!

Bliv mester i genanvendelse

Bliv mester i gananvendelse sammen med din klasse. Vi har udviklet Returkampen, som er et læringsforløb om genbrug og genanvendelse. Det er tilpasset de enkelte klassetrin i grundskolen og udviklet i samarbejde med Forstå.dk (Lindhardt og Ringhof Uddannelse og Egmont). Læs mere om de enkelte forløb og kom ind i kampen om et bedre klima.

Returkampen
Returkampen – læringskoncept til grundskolen
Eleverne lytter til et lyttespil
Lær om genanvendelse og bliv taget igennem Dansk Retursystems processer

Besøg Dansk Retursystem med din klasse

Kom på virksomhedsbesøg på vores flotte fabrik i Høje Taastrup og lær om genbrug og genanvendelse på den anden side af flaskeautomaten. Vores skræddersyede besøgsprogram er designet til dig i grundskolen (4.-9. klasse) og vil guide dig gennem alle trinene i genanvendelsen.

Pant hører ikke til i skraldespanden

Join2Recycle er et initiativ, der skal få de unge til at ændre adfærd, så deres flasker og dåser med pant bliver genanvendt i stedet for at ende i skolens skraldespande. Det kan hurtigt blive til en betragtelig sum penge, skolen og eleverne kan indsamle, når de er med i Join2Recycle. Kom hurtigt i gang med indsamlingen på jeres skole og bestil en gratis startpakke nu.

Join2Recycle

World Cleanup Day

Lørdag den 16. september 2023 var det World Cleanup Day. Det var en kæmpe succes! Flere hundrede venner og familier var med i vores landsdækkende oprydning: Projekt 100% Retur. Her er blot et udpluk af de mange billeder, som blev delt med os. Stor tak til alle der var med! Hos Dansk Retursystem er hver dag en ‘Cleanup Day’, takket være dig! 92% af alle solgte flasker og dåser med pant kommer nemlig retur og genanvendes til nye flasker og dåser.

I Danmark er vi blandt verdens bedste til at pante. 92% af alle flasker og dåser kommer retur.

Kom med ind bag flaskeautomaten

Hver dag panter danskerne over fem mio. flasker og dåser, og måske har du stået der ved flaskeautomaten og spekuleret på, hvad der sker på den anden side? Se filmen og bliv klogere på flaskens og dåsens rejse.

Hvilken panttype er du?

Er du mon en panthelt, en pantskurk eller bare noget midt imellem?

Har du spørgsmål om pant?

Vil du vide, hvornår vi fik pant på flasker og dåser i Danmark, eller hvordan man bygger en flaskeautomat? Eller skal du skrive en opgave om plastik? Fortvivl ikke. Her finder du svaret på (næsten) alt.

Spørgsmål