Join2Recycle for verdens sårbare børn

Er I en skole, et gymnasie eller en idrætsforening, som gerne vil gøre en indsats for klimaet og verdens sårbare børn, så tilmeld jer Join2Recycle og donér jeres pant op til Danmarks Indsamling den 4. februar 2023. Det er helt gratis at være med!

Join2Recycle

Så nemt komme I i gang

 • Find en ankerperson på skolen.
 • Tilmeld jer Join2Recycle og få en velkomstpakke.
 • Opsæt synligt pantbokse og plakater, som I modtager med velkomstpakken.
 • Saml pant fra nær og fjern. Få inspiration til ideer her.
 • Del jeres unikke MobilePay-kode, som I også modtager med velkomstpakken.
 • Tøm pantboksene og aflever panten på en pantstation eller i nærmeste flaskeautomat.
 • Send pantpengene til jeres unikke MobilePay-kode.
 • Følg jeres indsamling på Danmarks Indsamlings hjemmeside.
 • Del jeres indsamling på jeres sociale medier og husk at tagge jeres opslag med @DKindsamling og @danskretursystem.
 • Konkurrence: Vind 10.000 kr. til fx en DJ. Alle skoler eller foreninger der indsamler mere end 10.000 kr., har også mulighed for at vinde 10.000 kr. Den der har indsamlet flest penge vinder. Vi finder vinderen lørdag den 4. februar kl. 12 og giver direkte besked på mail. Ligeledes laver vi et opslag på Danmarks Indsamlings Facebook og Instagram.
 • Alle skoler og foreninger der indsamler mindst 10.000 kroner, bliver vist med navn og beløb på TV til det store show den 4. februar på DR1.

I får en gratis velkomstpakke

Kom hurtigt i gang med pantindsamlingen og modtag en gratis velkomstpakke med pantboks(e), plakat(er), MobilePay-kode og link til en hjemmeside hvor I kan følge jeres indsamling.

Når I er tilmeldt og har samlet pant for 10.000 kr., har I også mulighed for at vinde 10.000 kr. til fx en DJ eller hvad I nu ønsker.

Vi har et helt unikt fællesskab, når det handler om indsamling – ikke kun i Danmarks Indsamling, men også når det handler om at indsamle pant. I Join2Recycle er begge dele nu muligt.

Stig Fog, Projektleder for Danmarks Indsamling

Sæt skub i den bæredygtige agenda på jeres efterskole, gymnasie, højskole eller sportsklub. Vi har gjort det nemt for jer at komme i gang og samtidig giver vi jer muligheden for at vise medmenneskelighed ved at donere jeres pantpenge til verdens sårbare børn via Danmarks Indsamling.

Sammen passer vi på miljøet

Kender I det, at der på skolen ligger tomme dåser og flasker på steder, hvor de ikke hører til. Vi har gennem de seneste år samlet erfaringer fra flere uddannelsesinstitutioner, som har haft succes med at finde nye metoder og løsninger. De nudger til at blive mere miljøbevidste – samtidig med, at der bliver samlet en større sum penge sammen, som ellers ville være gået tabt. Penge, som lige nu kunne gå til verdens sårbare børn.

Unge er miljøbevidste… men også magelige 

Selv om unge mennesker er meget miljøbevidste, er de også magelige: Undersøgelserne viser nemlig, at 15-30-årige er mere tilbøjelige end andre aldersgrupper til at smide panten i skraldespanden eller stille den tilfældigt på gaden. Således blev der fx fundet pantflasker i hele 55% af skraldespandene på en række sjællandske uddannelsesinstitutioner.

Vi har et af verdens bedste pantsystemer. Alligevel forsvinder 1 ud af 10 flasker og dåser – det svarer til ca. 7 procent, som har en samlet værdi på mere end 140 millioner kroner. Dansk Retursystem har undersøgt og fundet ud af, hvor en stor del af de savnede flasker og dåser ligger – de havner blandt andet i skraldespandene på uddannelsesinstitutionerne. Med hjælp fra Join2Recycle kan I nu få pante sorteret fra restaffaldet, så den kan blive genanvendt og I kan donere pengene til verdens sårbare børn via Danmarks Indsamling.

Flere uddannelsesinstitutioner er allerede med i Join2Recycle

Mere end 120 skoler og institutioner er allerede med i Join2Recycle og i de næste måneder sætter vi fokus på donation af pantpengene til Danmarks Indsamling. Tilmeld jer og bak op om Danmarks Indsamling og verdens sårbare børn.

FN’s verdensmål

Når I deltager i Join2Recycle vil I automatisk tage del i FN’s verdensmål – især verdensmål 12 ”Ansvarligt forbrug og produktion” og verdensmål 13 ”Klimaindsats”. Præcis som vi gør det i Dansk Retursystem ved hver dag at sørge for, at genanvende hele Danmarks flasker og dåser, så forbrug og produktion af emballager er ansvarligt og til gavn for klimaet.  

Har I spørgsmål til Join2Recycle?

Kontakt os, hvis I har spørgsmål til projektet, gode idéer, som I gerne vil dele eller noget helt tredje. Vi er klar med svar på join2recycle@pant.dk