Join2Recycle med DIF og gør en forskel

Klima og miljø er rykket helt frem på dagsordenen – også indenfor sportens verden. Vi skal alle tage mere ansvar i kampen for klimaet, og derfor er Join2Recycle et fantastisk initiativ, som er håndgribeligt – også for de helt unge medlemmer i vores idrætsforeninger.

Adm. direktør i DIF Morten Mølholm Hansen
Adm. direktør i DIF Morten Mølholm Hansen

Nu kan I sætte skub i den bæredygtige agenda

Er I klar til at give jeres foreningsliv ekstraordinær mening? Velkommen til Join2Recycle med DIF – et enestående initiativ, der giver jer mulighed for at gøre en positiv forskel for miljøet og støtte et formål, som I brænder for!

Hvad er Join2Recycle?

Join2Recycle er et plug and play-koncept, som hjælper med at få sorteret flasker og dåser fra andet affald, så de kan pantes og genanvendes til nye. Udover klimagevinsten er der også en gevinst i at få synliggjort de mange penge, som det hurtigt bliver til, når flasker og dåser fra de mange idrætshaller og -anlæg pantes. Penge der kan komme jeres forening til gode eller gå til et godt formål.

I får gratis pantbokse, plakater og pantpiktogrammer, når I tilmelder jer, så det bliver synligt og nemt at få panten sorteret fra andet affald.

Hvordan kan I være med?

Det er nemt for jeres forening at blive en del af Join2Recycle-bevægelsen! Bare tilmeld jeres forening og begynd at inspirere medlemmerne til at tage del i jeres pantindsamling. Jo flere foreninger der tilmelder sig, desto større betydning har det for vores klima og miljø – samtidig med at pengene for panten kan komme jer eller andre til gode.

DIF startpakke

Sådan kommer I i gang

  • Find en eller flere ansvarlige i jeres idrætsforening og tilmeld jer og få en startpakke
  • Vælg et formål, som panten skal gå til
  • Opsæt startpakken i jeres fællesområder
  • Kommuniker om indsamlingen til familie og venner, så alle ved I samler ind
  • Tøm og aflever de tomme flasker og dåser på en pantstation eller i nærmeste flaskeautomat. Har I en kantine, som har afhentningsaftale med Dansk Retursystem, kan I måske samarbejde med dem? 
  • Brug pengene på noget sjovt eller til et godt formål. 
Stemmeboks

Få de gode ideer til alternative indsamlingsløsninger

Her finder I inspiration til alt fra pant-stemmebokse til basketballnet. Det kan være en oplagt aktivitet, at bygge jeres egne indsamlingsløsninger til panten når I fx har en event. Klik og se nogle af de kreative løsninger.

Kan I ramme plet?
Pant gennem basketnet

Aqua d’Or havde ved DHL-stafetten i 2021 taget deres pantbokse og et par små basketnet med, så pantafleveringen blev lidt sjovere for deltagerne. Måske I kan bruge ideen hos jer?

Stem om hvad pengene skal gå til
Afstemning om årets indsamling

Nørre Aaby efterskole havde bygget en pantstemmeboks ud af et skab. Den afstemning, som fik flest flasker og dåser vandt den samlede donation. Brug gerne idéen hos jer …

Udnyt jeres eksisterende affaldsløsning
Dragør Golfklub er kreative

To huller, to kasser og en hylde det var, hvad der skulle til i Dragør Golfklub. De oplevede, at panten havnede i skraldespanden og satte derfor ind med denne geniale løsning på deres eksisterende skraldespande. Måske I kan bruge ideen på jeres udearealer?

Byg en ‘flaskeautomat’
Set på en klub

Med nogle brædder, et hul til flasker og dåser og lidt maling, kan I få skabt en helt unik ‘flaskeautomat’.

Ølstykke Tennis & Padelklub med i Join2Recycle
Nicklas Junge, daglig leder i Ølstykke Tennis & Padelklub

Udover, at det her hjælper miljøet, er det en god ekstra indtægtskilde

”Jeg hader skrald på anlægget, og indsatsen med pantindsamling gennem Join2Recycle har generelt gjort det meget lettere for folk at se, hvor de skal gøre af deres pant. Der har været et fint flow i indleveringen af pant i de opsatte bokse. 

Udover, at det her hjælper miljøet, er det en god ekstra indtægtskilde. På et bestyrelsesmøde i klubben besluttede vi, at panten skulle gå til arbejdet i klubbens ungdomsafdeling, og den beslutning har alle været glade for.”

Hent Inspiration

Vi har samlet en række elementer, så I nemt kan få jeres forening med ombord i Join2Recycle.

Lad Join2Recycle brede sig!

Her er nogle tekster, som I frit kan downloade og benytte i jeres markedsføring af jeres Join2Recycle indsamling. Måske I har et nyhedsbrev, en nyhedsmail eller benytter jer af fx Instagram eller Facebook, så kan I med fordel lægge noget op her. Download og tilpas det I kan bruge og husk at tagge @danskretursystem og @DIF, så vi kan hjælpe jer med at sprede budskabet.

E-mail tekst

Tekster til de sociale medier

Det er en nem måde at få engageret en større del af klubbens medlemmer

”Vi har testet Join2Recycle-konceptet ved en række arrangementer på Nisseringen, når der har været meget publikum omkring banen. Pantindsamlingen har været en så stor succes, at vi har valgt at fortsætte med den form for pantindsamling ved fremtidige racerløb på banen.

Det er en nem måde at få engageret en større del af klubbens medlemmer i noget, der er grønt, og som man kan være fælles om. Alle kan hjælpe med denne opgave. Pantindsamlingen gør noget godt for miljøet, og så giver det jo samtidig lidt ekstra penge til ekstra klubkassen. Jeg kan kun anbefale andre idrætsforeninger at melde sig til Join2Recycle.”

DASU med i Join2Recycle
Jens Færgemann, klimaansvarlig i Dansk Automobil Sports Union

FN’s verdensmål

Når I deltager i Join2Recycle med DIF vil I automatisk tage del i FN’s verdensmål – især verdensmål 12 ”Ansvarligt forbrug og produktion” og verdensmål 13 ”Klimaindsats”. Præcis som vi gør det i Dansk Retursystem ved hver dag at sørge for, at genanvende hele Danmarks flasker og dåser, så forbrug og produktion af emballager er ansvarligt og til gavn for klimaet.  

Har I spørgsmål til Join2Recycle?

I kan altid kontakte os, hvis I har spørgsmål til projektet, gode idéer, som I gerne vil dele eller noget helt tredje. Vi er klar med svar på join2recycle@pant.dk