Klima og miljø

Her kan du gå på opdagelse i artikler og cases, finde svar på spørgsmål og dykke ned i viden om alt fra cirkulær økonomi over genanvendte materialer til pantstationer.

Forbrugere, producenter, butikker og oparbejderne, der genanvender materialerne til nye emballager, bidrog til sammen til, at vi gennem pantsystemet fik reduceret klimaaftrykket med godt 223.000 ton CO2 i 2023.

Cirkulær økonomi

Vi skal spare på klodens ressourcer og bruge dem på en langt smartere måde. Cirkulær økonomi handler om at genbruge og genanvende produkter og materialer, så de kan bruges til samme formål igen og igen.   

Miljø og klimaaftryk

Klimaet forandrer sig i en sådan grad, at der i dag tales om en decideret klimakrise. Der er bred enighed om, at det er helt afgørende at reducere udledningen af drivhusgasser som fx CO2 markant. I 2023 sparede danskerne og værdikæden i pantsystemet klimaet og kommende generationer for et CO2-udslip på mere end 223.000 tons.

FN’s verdensmål

Hvordan arbejder vi med FN’s verdensmål i Dansk Retursystem

I Danmark er vi blandt verdens bedste til at pante. 92% af alle flasker og dåser kommer retur og kvaliteten i materialerne er i top.

Kom med ind bag flaskeautomaten

Hver dag panter danskerne over fem mio. flasker og dåser, og måske har du stået der ved flaskeautomaten og spekuleret på, hvad der sker på den anden side?

Vi har lavet en film om flaskens rejse. Det er sådan set samme rejse for dåser, for det handler om, at hver gang du panter, sørger vi for, at din pant bliver indsamlet og sorteret, så materialer kan blive genanvendt til nye flasker og dåser.

I Danmark er vi blandt verdens bedste til at pante. 92% af alle flasker og dåser kommer retur og kvaliteten i materialerne er i top.