Vores pantstationer

Pantstationer er en ny måde at aflevere flasker og dåser på. Hurtigt og let – og særlig interessant, hvis du har store mængder. I dag har vi pantstationer fordelt over hele landet. I filmen kan du se, hvordan de traditionelle pantstationer fungerer. Næstved har en mini pantstation, som fungere lidt anderledes, da glasflasker skal afleveres separat.

Pant-app giver dig pengene digitalt

Dansk Retursystem har udviklet en Pant-app til udbetaling af pant på landets pantstation. På den måde slipper du helt for at have et betalingskort med, når du skal pante. Du bestemmer selv, hvilken konto pengene skal sættes ind på – hvis du fx panter for andre eller vil donere til velgørenhed.

Hvad spørger andre om lige nu?

Ofte stillede spørgsmål

Hvad må jeg aflevere?

Alle tomme flasker og dåser med dansk pantmærke er velkomne på vores pantstationer. Alle steder kan du også aflevere udenlandske dåser. Selvom de ikke giver pant, gavner det miljøet at genanvende dem.

Pantstationen skal altid kunne aflæse pantmærket, stregkoden, emballagens form og vægt. Så du får ikke penge for krøllede og maste dåser, eller hvis etiketten er ødelagt eller faldet af.

Husk at tømme flasker og dåser for sjatterne og sørg for, at der ikke er affald i dine sække, inden du tømmer dem i slusen. Det kan nemlig stoppe og ødelægge maskinen og måske ende med at lukke pantstationen! Affald skal selvfølgelig i rette affaldsfraktion.

Hvorfor virker pantstationen ikke?

En gang imellem er pantstationer nødt til at lukke. Enten skal de tømmes for at give plads til flere flasker og dåser. En anden årsag er tekniske fejl/driftstop, som kan kræve reparation. I 9 ud af 10 tilfælde skyldes driftstop, at der er afleveret affald i pantstationen, som er årsagen til, den stopper. Det kan tage tid at reparere og er til gene for de øvrige bruger. Så tjek altid dine poser og sække for affald inden du tømmer posen i slusen.

Her på siden kan du altid se, om din lokale pantstation er åben eller midlertidigt lukket.

Hvordan og hvornår får jeg pengene for min pant?

Pengene overføres via appen Pant til din konto. Du skal downloade appen Pant i App Store eller på Google Play på din mobiltelefon. I appen vælger du selv den konto, som pantpengene skal overførest til.

I Pant-appen under ‘Kvitteringer’ kan du straks efter pantning se, hvor mange penge, du har pantet for. Pengene oveføres via bankoverførsel til din valgte konto. Det sker som regel inden for én bankdag. Dog ser vi, at der ved enkelte banker kan gå op til tre hverdage.

Hvorfor får jeg ikke mine penge?

Via Pant-appen overføres dine penge inden for ca. en bankdag til din konto. Panter du i weekender og på helligdage kommer de altså først efter den første bankdag.

Under ‘Kvitteringer’ i appen kan du se hvor mange penge, du har pantet for og her finder du pantsatserne.

Får du ikke det beløb, du regnede med, kan det skyldes flere ting:

  • Emballagen er mast og ikke intakt og kan derfor ikke læses
  • Pantmærket mangler, er placeret forkert eller er ødelagt og kan derfor ikke læses
  • Emballagen er ikke tømt for indhold og derfor ikke kan genkendes
  • Emballagen ikke er registreret korrekt
  • Emballagen er købt i udlandet og dermed uden dansk pant
  • Der har været affald sammen med din pant, som stopper/ødelægger maskinen.

Er det ikke årsagen, så udfyld denne formular og du hører fra os.

Får jeg en kvittering?

I Pant-appen finder du under ‘Kvitteringer’ alle dine kvitteringer for de gange du har pantet på en af vores pantstationer.

Skriv til os

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os ved at udfylde formularen.

Se åbningstid eller anden info ved at klikke på ikonet for din by!