Driftinformation
Lukket. Pantstationen er lukket, da det er uden for åbningstid.

Næstved mini pantstation

Her hælder du alle dine tomme plastflasker og dåser direkte i den store sluse, mens du afleverer de tomme glasflasker i den hurtige flaskeautomat, som står ved siden af. Husk at download appen Pant før du besøger os første gang – ellers kan du ikke pante.

Adresse
Fiskerhusvej 25
4700 Næstved
Rutevejledning
Åbningstider
Mandag-søndag kl. 10:00-18:00

Sådan gør du med dåser og plastflasker

Scan QR-koden på skærmen med Pant appen.
Hæld dåser og plastikflasker ned i slusen. Tryk OK når du er færdig.
Pengene står på din valgte konto inden for 1 bankdag

Sådan gør du med glasflasker

Scan QR-koden på skærmen med Pant appen.
Skub dine glasflasker ind i automaten. Tryk OK når du er færdig.
Pengene står på din valgte konto inden for 1 bankdag

Hvad spørger andre om lige nu?

Ofte stillede spørgsmål

Hvad må jeg aflevere?

Alle tomme flasker og dåser med dansk pantmærke er velkomne på vores pantstationer. Alle steder kan du også aflevere udenlandske dåser. Selvom de ikke giver pant, gavner det miljøet at genanvende dem.

Pantstationen skal altid kunne aflæse pantmærket, stregkoden, emballagens form og vægt. Så du får ikke penge for krøllede og maste dåser, eller hvis etiketten er ødelagt eller faldet af.

Husk at tømme flasker og dåser for sjatterne og sørg for, at der ikke er affald i dine sække, inden du tømmer dem i slusen. Det kan nemlig stoppe og ødelægge maskinen og måske ende med at lukke pantstationen! Affald skal selvfølgelig i rette affaldsfraktion.

Særligt for vores mini pantstationer

Benytter du pantstationen i Næstved, vil det være en fordel, at sortere dine glasflasker i en pose for sig – inden du kører hjemmefra, da de ikke kan afleveres i den store sluse i pantstationen. Den tager nemlig kun plastikflasker og dåser. Glasflaskerne kan du aflevere i pantstationens hurtige flaskeautomat, som er lige ved siden af slusen.

Hvorfor virker pantstationen ikke?

En gang imellem er pantstationer nødt til at lukke. Enten skal de tømmes for at give plads til flere flasker og dåser. En anden årsag er tekniske fejl/driftstop, som kan kræve reparation. I 9 ud af 10 tilfælde skyldes driftstop, at der er afleveret affald i pantstationen, som er årsagen til, den stopper. Det kan tage tid at reparere og er til gene for de øvrige bruger. Så tjek altid dine poser og sække for affald inden du tømmer posen i slusen.

Her på siden kan du altid se, om din lokale pantstation er åben eller midlertidigt lukket.

Hvordan får jeg pengene for min pant?

Pengene overføres via appen Pant til din konto. Du skal downloade appen Pant i App Store eller på Google Play på din mobiltelefon. I appen vælger du selv den konto, som pantpengene skal overførest til.

I Pant-appen under ‘Kvitteringer’ kan du straks efter pantning se, hvor mange penge, du har pantet for. Pengene går ind på din valgte konto inden for én bankdag.

Se pantsatserne her.

Hvorfor får jeg ikke mine penge?

Via Pant-appen overføres dine penge inden for ca. en bankdag til din konto. Panter du i weekender og på helligdage kommer de altså først efter den første bankdag.

Under ‘Kvitteringer’ i appen kan du se hvor mange penge, du har pantet for og her finder du pantsatserne.

Får du ikke det beløb, du regnede med, kan det skyldes flere ting:

  • Emballagen er mast og ikke intakt og kan derfor ikke læses
  • Pantmærket mangler, er placeret forkert eller er ødelagt og kan derfor ikke læses
  • Emballagen er ikke tømt for indhold og derfor ikke kan genkendes
  • Emballagen ikke er registreret korrekt
  • Emballagen er købt i udlandet og dermed uden dansk pant
  • Der har været affald sammen med din pant, som stopper/ødelægger maskinen.

Er det ikke årsagen, så udfyld denne formular og du hører fra os.

Får jeg en kvittering?

I Pant-appen finder du under ‘Kvitteringer’ alle dine kvitteringer for de gange du har pantet på en af vores pantstationer.

Hvorfor må jeg ikke aflevere glasflasker uden pantmærke i Pantstationen?

Glasflasker som disse uden et synligt pantmærke bliver vasket og fyldt igen på bryggeriet. Derfor skal de afleveres i supermarkedets flaskeautomat, hvor de bliver behandlet mere skånsomt. Herfra får bryggerierne flaskerne, som så kan genbruges. Vi takker for indsatsen.

Glasflasker
Særlig håndtering af genpåfyldelige glasflasker

Så nemt er det at pante i Næstved

Husk at downloade appen Pant på din mobiltelefon før du besøger pantstationen og sørg for, at eventuelle glasflasker ikke blandes med plastikflasker og dåser. Glasflasker skal nemlig afleveres separat. Se hvordan den fungerer i filmen.