Årsrapport, regnskab og FN’s verdensmål

Vi er vant til, at danskerne er rigtig gode til at pante, og at mængden af pantflasker stiger en smule hvert år. Men den her stigning på 19 % er fuldstændig vild og overgik alt, hvad vi har set tidligere”.

Vores årsrapport er på gaden med dugfriske tal, status på det nye medlem af pantfamilien: pant på juice-, saft-, smoothie- og most-produkter, og en ambition om et 100% cirkulært økonomisk pantsystem.

I stedet for at drikke en sodavand på en café, tage på sommerferie i udlandet eller skåle i fadøl på et stadion, flyttede danskerne forbruget af drikkevarer indenfor hjemmets fire vægge. Og det kan mærkes. I 2020 kom der nemlig 19 % flere dåser og flasker retur i forhold til året før, og det er en stigning langt ud over det sædvanlige.

”Vi er vant til, at danskerne er rigtig gode til at pante, og at mængden af pantflasker stiger en smule hvert år. Men den her stigning på 19 % er fuldstændig vild og overgik alt, hvad vi har set tidligere,” siger adm. direktør Lars Krejberg Petersen fra Dansk Retursystem om den netop offentliggjorte 2020 årsrapport for Dansk Retursystem.

Læs mere: Hele 1,7 milliarder flasker og dåser blev afleveret i 2020

De seneste årsrapporter

Her kan du finde de seneste årsrapporter fra Dansk Retursystem, downloade dem og læse dem i ro og mag. Du kan også downloade tal og infografikker. God fornøjelse.

Årsrapport 2020
Klar til fremtidenSe rapport
Årsrapport 2019
Udvidelse af pantfamilienSe rapport
Årsrapport 2018
10 milliarder gode grundeSe rapport
Årsrapport 2017
Cirkulær økonomi i fineste formSe rapport
Årsrapport 2016
Et positivt klimaaktiv for DanmarkSe rapport
Materiale fra årsrapporterne
Tal og infografikkerDownload materiale (.zip)
Vores forretning bygger primært på to verdensmål 12 ”Ansvarligt forbrug” og produktion samt 13 ”Klimaindsats”.

FN’s verdensmål

Som samfundsansvarlig virksomhed arbejder vi med implementering og understøttelse af verdensmålene. Vores forretning bygger primært på to verdensmål 12 ”Ansvarligt forbrug” og produktion samt 13 ”Klimaindsats”. Begge arbejder vi ambitiøst og målrettet med. Vi håndterer producenternes og importørernes producentansvar for emballagerne, så deres produkter ikke ender som affald, men som nye, vigtige ressourcer. For at det kan ske, skal det være nemt og let for forbrugeren at have en god, bæredygtig pantadfærd. Gennem forskellige tiltag og daglig drift fokuserer vi på at få så mange emballager som muligt tilbage – til gavn for miljøet, jordens beholdning af råstoffer og for klimaet. Vi arbejder derfor også systematisk på at mindske både virksomhedens og emballagens CO2 aftryk.