Årsrapport, regnskab og FN’s verdensmål

I år er mere end 9 ud af 10 af dine plastikflasker blevet genanvendt til nye flasker og andre fødevareemballager.

Plastik er fantastisk – når bare du genanvender…

Vores årsrapport er på gaden med dugfriske tal, en udvidet pantfamilie og en kampagne, der skabte stor opmærksomhed om, at ’Plastik er fantastisk – når bare du genanvender’.

Det viste sig at være et overraskende budskab. Men med kampagnen var vi også med til at nuancere debatten, og synet på, hvad der sker med plastikken fra lige netop de pantede flasker. For problemet er ikke materialet i sig selv. Problemet er, hvis det ender som affald i naturen.

Men det gør danske plastikflasker med pant ikke. For når du har afleveret dem i flaskeautomaten eller pantstationen, sørger vi for at håndtere dem, så langt det meste plast med pant bliver i det samme kredsløb. I år er mere end 9 ud af 10 af dine plastikflasker blevet genanvendt til nye flasker og andre fødevareemballager. Det betyder, at der er brugt færre råstoffer og mindre CO2 til at fremstille ny plastik, samtidig med at du har fået din pantpenge tilbage. Det er også fantastisk.

De seneste årsrapporter

Her kan du finde de seneste årsrapporter fra Dansk Retursystem, downloade dem og læse dem i ro og mag. Du kan også downloade tal og infografikker. God fornøjelse.

Årsrapport 2019
Udvidelse af pantfamilienSe rapport
Årsrapport 2018
10 milliarder gode grundeSe rapport
Årsrapport 2017
Cirkulær økonomi i fineste formSe rapport
Årsrapport 2016
Et positivt klimaaktiv for DanmarkSe rapport
Årsrapport 2015
Det hele værdSe rapport
Materiale fra årsrapporterne
Tal og infografikkerDownload materiale (.zip)
Vores forretning bygger primært på to verdensmål 12 ”Ansvarligt forbrug” og produktion samt 13 ”Klimaindsats”.

FN’s verdensmål

Som samfundsansvarlig virksomhed arbejder vi med implementering og understøttelse af verdensmålene. Vores forretning bygger primært på to verdensmål 12 ”Ansvarligt forbrug” og produktion samt 13 ”Klimaindsats”. Begge arbejder vi ambitiøst og målrettet med. Vi håndterer producenternes og importørernes producentansvar for emballagerne, så deres produkter ikke ender som affald, men som nye, vigtige ressourcer. For at det kan ske, skal det være nemt og let for forbrugeren at have en god, bæredygtig pantadfærd. Gennem forskellige tiltag og daglig drift fokuserer vi på at få så mange emballager som muligt tilbage – til gavn for miljøet, jordens beholdning af råstoffer og for klimaet. Vi arbejder derfor også systematisk på at mindske både virksomhedens og emballagens CO2 aftryk.