På rette hylde som chauffør

Lene Thorup er indsamlingschauffør hos Dansk Retursystem i Hedensted

orup er indsamlingschauffør hos Dansk Retursystem i Hedensted

I Dansk Retursystem var der ikke nogen, der satte spørgsmålstegn ved, at jeg fik den ide, at jeg vil køre lastbil. De sagde bare ja og troede på mig” 

Indsamlingschauffør Lene Thorup
Indsamlingschauffør Lene Thorup

Efter at være gået ned med stress som dagplejer har Lene fundet sin rette hylde som chauffør hos Dansk Retursystem. Det skete med små skridt, så hendes hoved kunne følge med, og i dag er hun oppe på fuld tid og har suppleret det store kørekort, så hun nu også kan køre forvogn med hænger – den nyeste og største bil i Dansk Retursystems vognpark. 

Hvad er dit job?

Jeg er chauffør og kører ud til butikker og restauranter i Jylland og på Fyn og henter deres tomme flasker og dåser. Det kan være i sække eller kar. Hjemme på fabrikken tælles panten op, flasker og dåser sorteres og materialerne sendes til genanvendelse.

Hvordan kom du til Dansk Retursystem?

Jeg startede i praktik, hvor jeg først var med de andre chauffører ude at køre. Det var rart, og jeg tænkte, at det var lige mig. Efter at være gået ned med stress som dagplejer havde jeg brug for at lave noget andet end at arbejde med mennesker, og derfor ville jeg gerne køre lastbil, hvor man er mere sig selv og sin bil. Min mand er mekaniker, så jeg har før prøvet at sidde i en lastbil og tænkt, at det bare var så fedt – og det er det. Jeg kom i praktik hos Dansk Retursystem og tog det store kørekort, først til truck og forvogn og så til hænger. Det er jeg så stolt af.

Hvordan oplevede du forløbet?

Efter at have fået kørekortet skulle jeg prøve at køre selv. Det var et stort skridt, men mine kolleger og chef troede på mig, og alle sagde, at jeg bare skulle ringe, hvis der var noget. Nogle af dem ringede også undervejs for at sikre, at jeg var ok. Det var jeg, og jeg har kørt lige siden. I starten nåede jeg ikke altid det hele, men så kunne jeg ringe hjem, og så fik jeg hjælp af en kollega. Jeg har haft mange livliner, jeg kunne ringe til, og det var godt med en langsom optrapning. Jeg startede på nedsat tid, men nu er jeg på fuld tid og ansat helt som alle andre. Jeg er også kommet derhen, hvor jeg er glad for at snakke med kunderne. Det var jeg i starten usikker på, men heldigvis er det bare hyggeligt.

Hvad er det, Dansk Retursystem kan?

I Dansk Retursystem ser man ikke kun det ydre men på, hvordan man kan få det bedste ud af folk og give dem en mulighed. Der var ikke nogen, der satte spørgsmålstegn ved, at jeg fik den ide, at jeg vil køre lastbil. De sagde bare ja og troede på mig. Jeg oplevede stor støtte fra min chef og kolleger og er taknemmelig for, at de har haft tålmodigheden med mig.

Hvordan ser du på mangfoldighed?

Det er supergodt at kunne give en ny chance til dem, der gerne vil. Jeg har jo selv prøvet, hvor langt man kan komme ud, så godt med en hjælpende hånd. Det handler også om hjertevarme, og at man ser folk som noget værd. Når man selv positiv indstillet, og gerne vil det, så er her en mulighed.

Det har en stor betydning, at kolleger også er positivt indstillede på at have en som mig ansat sammen med dem, som kom ind på særlige vilkår. Men det er der plads til, og mine kolleger har hele vejen igennem været søde og hjælpsomme.

Læs om Dansk Retursystems arbejde med mangfoldighed

CSR i Dansk Retursystem

Hos Dansk Retursystem arbejder vi bredt med vores samfundsansvar. I tråd med vores strategi sikrer vores CSR-indsats derfor en balance i hensynet til miljø, mennesker og økonomi.