Årsrapport og regnskab

Pant handler ikke kun om de penge, man får retur, men også om, at man gør noget godt for klima og miljø, når man panter. Derfor taler pant ind i tidsånden med øget fokus på klima og miljø, og det kan være med til, at vi kan få mere retur”

Lars Krejberg Petersen, Adm. direktør

Pant-markedet har stabiliseret sig efter år med vild vækst

Hver dag bliver der pantet 5,4 mio. flasker og dåser. Det svarer til, at stort set hver dansker hver dag panter en flaske eller en dåse. På årsplan bliver det til 2 mia. flasker og dåser, der kommer retur til genanvendelse gennem pantsystemet.

De senere år har der været vækst i antallet af afleverede flasker og dåser, og i 2022 blev det magiske tal på 2 mia. enheder på et år nået. I 2023 ligger pantmængderne fortsat på 2 mia., og dermed har markedet stabiliseret sig.

Også returprocenten ligger stabilt på 92, hvilket gør Danmark til et af de lande, der panter mest.

De seneste årsrapporter

Her kan du finde de seneste årsrapporter fra Dansk Retursystem, downloade dem og læse dem i ro og mag. Du kan også downloade tal og infografikker. God fornøjelse.

Årsrapport 2023
Et mangfoldigt pantsystemSe rapport
Årsrapport 2022
100 % cirkulær økonomiSe rapport
Årsrapport 2021
Cirkulær økonomi i verdensklasseSe rapport
Årsrapport 2020
Klar til fremtidenSe rapport
Årsrapport 2019
Udvidelse af pantfamilienSe rapport
Årsrapport 2018
10 milliarder gode grundeSe rapport

CSR i Dansk Retursystem

Hos Dansk Retursystem arbejder vi bredt med vores samfundsansvar. I tråd med vores strategi sikrer vores CSR-indsats derfor en balance i hensynet til miljø, mennesker og økonomi.