Her kan jeg bruge min faglighed 

Denis Thor er vedligeholdelsestekniker i Produktionen i Løsning 

Vedligeholdelsestekniker Denis Thor

Jeg indgår på lige fod med de andre i teamet, jeg arbejder bare færre timer.” 

Vedligeholdelsestekniker Denis Thor
Vedligeholdelsestekniker Denis Thor

Et stillingsopslag fra Dansk Retursystem målrettet veteraner fangede Denis’ interesse. Som tidligere soldat har Denis været udsendt til konfliktzoner forskellige steder i verden og har efterfølgende fået PTSD, så han havde brug for at arbejde et sted, hvor han ikke skulle arbejde fuld tid, og hvor man kunne bruge hans faglighed som lastvognsmekaniker. I dag er han vedligeholdstekniker på Dansk Retursystems fabrik i Løsning.  

Hvad går dit job ud på? 

Jeg er del af et team, som står for at reparere og vedligeholde maskinerne i produktionen, fx skifte bånd eller lejre, lave service og meget andet. Jeg er oprindeligt uddannet lastbilsmekaniker, så det kan jeg også.  

Hvordan kom du til Dansk Retursystem? 

Jeg så et stillingsopslag målrettet veteraner og tænkte, at Dansk Retursystem godt kunne bruge mig. Jeg havde på det tidspunkt et job, hvor jeg ikke brugte min faglighed, og jeg både kunne og ville mere end det. Derfor søgte jeg stillingen og fik den. Jeg arbejder hver dag kl. 8-11. Det er nøje afmålt, for derefter er jeg træt. Det kan være svært for mig at tage hjem, hvis jeg er i gang med noget, for det sidder dybt i mig, at jeg gerne vil hjælpe en kollega, men heldigvis er kollegerne gode til at passe på mig og sige, at nu skal jeg tage hjem. 

Hvad betyder jobbet for dig? 

Det betyder meget for mig at have et job, hvor jeg kan bruge mine hænder og mit hoved på en konstruktiv måde. Jeg kan godt lide at få repareret ting og løst problemer, så vi kan komme videre, og det kan jeg i jobbet her. Så på den måde giver det rigtig god mening for mig. Jeg indgår på lige fod med de andre i teamet, jeg arbejder bare færre timer. 

Hvad er det, Dansk Retursystem kan? 

Det giver mig en tryghed at vide, at firmaet kan have mange forskellige mennesker ansat. Ikke kun mig, men os alle. Jeg synes jo, at jeg kan bidrage, og at der er mange år på arbejdsmarkedet tilbage i mig, men det er ikke alle steder, man har kapacitet til at se det. Det har Dansk Retursystem. Det påvirker også den måde, hele virksomheden er på, hvor der er plads til forskellighed. 

Hvordan ser du på mangfoldighed? 

Det stiller krav til virksomheden og lederne at kunne lede og samarbejde med forskellige mennesker, men det giver også værdi. Jeg tror også, at det lærer os alle at opføre os ordentligt overfor andre mennesker, når man møder nogen, der er anderledes end en selv. Og vi er jo alle sammen forskellige. 

Læs om Dansk Retursystems arbejde med mangfoldighed

CSR i Dansk Retursystem

Hos Dansk Retursystem arbejder vi bredt med vores samfundsansvar. I tråd med vores strategi sikrer vores CSR-indsats derfor en balance i hensynet til miljø, mennesker og økonomi.