Ny fabrik på vej i Fredericia

Dansk Retursystem har købt en grund på Bundgårdvej, hvor der skal bygges en ny pant-fabrik.

Vejledende illustration af ERIK Arkitekter

Det er forventningen, at det færdige anlæg kommer til at beskæftige cirka 150 medarbejdere og at byggeriet står klar i udgangen af 2025.

Lars Krejberg Petersen, administrerende direktør i Dansk Retursystem.

Dansk Retursystem vil samle logistik og produktion i Vestdanmark på ny beliggenhed i Fredericia

Derfor har vi købt en 70.249 kvadratmeter stor grund på Bundgårdsvej af Fredericia Kommune, hvor vi vil bygge en moderne pant-fabrik, der kan tage imod de ca. 1 mia. tomme flasker og dåser, der hvert år kommer retur vest for Storebælt. Vi har i dag en lignende fabrik i Høje Taastrup, der håndterer tilsvarende mængder øst for Storebælt. På fabrikken sorteres de indsamlede flasker og dåser, og materialerne sendes til genanvendelse.

Grunden i Fredericia er valgt, fordi den ligger centralt i forhold til infrastrukturen med både motorvejsnet og jernbane. Desuden har vi allerede et godt samspil med de lokale uddannelsesmuligheder, hvor fx i forhold til uddannelser til industri- og procesoperatør.

Dansk Retursystem er en stolt genanvendelsesvirksomhed, som lægger vægt på uddannelse af vores medarbejdere og at vi kan rumme medarbejdere med særlige behov. De principper vil vi fortsætte på fabrikken i Fredericia.

Det er forventningen, at det færdige anlæg kommer til at beskæftige cirka 150 medarbejdere, primært produktionsmedarbejdere og chauffører. Byggeriet kommer i EU-udbud og skal efter planen stå klar i udgangen af 2025.

Læs pressemeddelelsen fra Fredericia kommune om grunden på Bundgaardsvej.

Pressen kan her finde billeder fra grunden (link til Via Ritzau)

Se flaskens rejse – i filmen kan du bl.a. se, hvad der foregår på en pant-fabrik.

Pantrekord

Fakta om fabrikken

Dansk Retursystem bygger en ny, moderne pant-fabrik i Fredericia, hvor vi samler logistik og produktion, der er i dag er placeret på to forskellige grunde i Hedensted.

Den nye fabrik skal tage imod de ca. 1 mia. tomme flasker og dåser, der hvert år kommer retur vest for Storebælt. På fabrikken sorteres de indsamlede flasker og dåser, og materialerne sendes til genanvendelse.

Fabrikken forventes at stå klar i udgangen af 2025 og kommer til at beskæftige ca. 150 medarbejdere, primært produktionsmedarbejdere og chauffører.

Kort om Dansk Retursystem

Hver dag pantes over 5 mio. flasker og dåser i Danmark – det svarer til, at stort set alle danskere hver dag panter en flaske eller dåse. Dansk Retursystem sørger for, at de pantede flasker og dåser bliver indsamlet, sorteret og genanvendt til nye drikke- og fødevareemballager. Det sparer på jordens ressourcer, og det sparer klimaet for 210.000 tons CO2 årligt. Det danske pantsystem er et af verdens mest effektive pantsystemer og drives non-profit.