Returkampen

Kom ind i kampen om et bedre klima

Hvad er Returkampen?

Returkampen er et læringsforløb om genbrug og genanvendelse. Det er tilpasset de enkelte klassetrin i grundskolen og udviklet i samarbejde med Forstå.dk (Lindhardt og Ringhof Uddannelse og Egmont). Læs mere om de enkelte forløb og kom ind i kampen om et bedre klima.

Bliv mester i genanvendelse

Indskoling 1. – 3. klasse

Eleverne skal bl.a. prøve at sortere flasker og dåser, så de havner det rigtige sted, opfinde smarte løsninger til at genanvende ting derhjemme – og måske endda opfinde et genanvendelsessystem hjemme hos dem selv. Husk, I skal bruge jeres Uni-login.

Projekt 100% Retur

Mellemtrin 4.-6. klasse

Hver eneste dag panter vi danskerne mere end 5 millioner flasker og dåser. Det svarer til ca. 92% af vores samlede mænge pant, men hvor bliver de sidste 8% af? I dette forløb skal dine elever komme med deres bud på, hvordan vi spreder ordet og rammer de 100%. Husk, I skal bruge jeres Uni-login.

Returkampen

Join2Recycle

Udskoling 7.-9. klasse

Skoleklasser over hele landet redder tomme flasker og dåser fra skraldespandene og naturen. Hvis dine elever er med, kan de både samle penge sammen til et godt formål og samtidig gøre planeten en tjeneste. Husk, I skal bruge jeres Uni-login.

Skoleværksted på Experimentarium

For 3.-6. klasse

I kan booke et gratis skoleværksted på Experimentarium (i skal kun betale entre). Titlen på værkstedet er “Sorter noget mer'” – her dykker I ned i værdien af skrald og bliver skarpere på materialesammensætning og genanvendelse.