Returkampen

Børn og unge skal ind i Returkampen 

Med Returkampen visker vi tavlen ren og inviterer børn og unge med ind i klimadebatten. Lige om lidt er det deres klode, deres liv, deres indsats, deres viden og deres kreativitet, som afgør, hvordan klimakampen ender.​ Så med Returkampen byder vi eleverne op til en inspirerende, anderledes og inddragende måde at tale med hinanden om klima og fremtid.

Aktiviteter for børn og unge i folkeskolen

Gennem konkrete og taktile aktiviteter for børn og unge sætter Returkampen fokus på, hvordan cirkulær økonomi kan se ud i praksis. ​Aktiviteterne er tilpasset indskoling, mellemtrin og udskoling.

Returkampen

Målrettet dig som lærer

Aktiviteterne er særligt tiltænkt folkeskolelærere til brug i undervisningen, men er designet, så de kan bruges af alle, der har interessen. Hvis du som lærer eller elev i udskolingen har brug for mere viden om genanvendelse, cirkulær økonomi eller pantsystemet, har vi samlet alt du bør vide i en vidensbank.

Returkampen og cirkulær økonomi

Returkampen vil gerne have næste generation til at tale om, at cirkulær økonomi er noget, alle kan blive gode til, hvis man øver sig. Som organisation har vi også et mål om at skabe begejstring og øget fokus på genanvendelse i samfundet generelt. Hver aktivitet spiller derfor ind i temaet genanvendelse og cirkulær økonomi, som også er afgørende for at nå Dansk Retursystems strategi og vision.

Returkampen

FN’s verdensmål

Når du deltager i Returkampen vil din klasse automatisk arbejde med FN’s verdensmål, primært verdensmål 9 ”Industri, innovation og infrastruktur”, verdensmål 12 ”Ansvarligt forbrug og produktion” og verdensmål 13 ”Klimaindsats”. Præcis som vi gør det i Dansk Retursystem ved hver dag at sørge for, at genanvende hele Danmarks flasker og dåser, så forbrug og produktion af emballager er ansvarligt og til gavn for klimaet.  

Spørgsmål

Du kan altid kontakte os, hvis du har spørgsmål til materialet på returkampen@danskretursystem.dk