Samarbejde om genanvendelse i flaske-til-flaske-loop

Klima & miljø
artikel

Dansk Retursystem har indgået en aftale med Gemidan A/S, som sikrer, at flasker og dåser fra Gemidan kan blive genanvendt i et lukket kredsløb hos Dansk Retursystem. Dermed bliver materialerne genanvendt til nye flasker og dåser, og det er godt for både klima og miljø.

 

”Vi er rigtig stolte af at have indgået denne aftale, hvor vi også er på forkant med det udvidede produkt- og producentansvar, som træder i kraft i 2025.

Jette Zakariasen, Key Account Manager, Gemidan

Gemidan får flasker og dåser ind med drikkevarer, der skal destrueres, og i den proces kan flasker og dåser tages fra, så de forbliver rene og dermed kan blive i den cirkulære proces hos Dansk Retursystem.

”Vi er rigtig stolte af at have indgået denne aftale, hvor vi også er på forkant med det udvidede produkt- og producentansvar, som træder i kraft i 2025. Der får producenterne ansvaret for at deres emballager kan genanvendes, og med denne aftale kan vi dokumentere det allerede nu,” siger Key Account Manager ved Gemidan, Jette Zakariasen.

Dansk Retursystem indsamler og sorterer flasker og dåser med pant, så materialerne kan genanvendes til nye flasker og dåser. Sidste år kom 1,9 mia. dåser og flasker retur gennem pantsystemet, og det sparede for udledningen af 210.000 tons CO2.

“Vi glæder os over samarbejdet med Gemidan, som bidrager til, at flere flasker og dåser kommer retur gennem pantsystemet og ikke ender i affaldsfraktioner, for så kan de ikke kan genanvendes til nye flasker og dåser. Selv om vi i Danmark har verdens højeste returprocent vil vi gerne have fat i de sidste flasker og dåser, der med fordel kan genanvendes hos os, så endnu flere flasker og dåser kan blive genanvendt på højeste niveau”, siger direktør for cirkulær økonomi, Heidi Schütt Larsen.

Læs mere om closed loop

Læs mere om Gemidan


AluminiumCirkulærClosed loopDåseGenanvendelseKlimaMiljø