Ny pantstation i Vejle kan tage 100.000 stk. om dagen

Har du ikke været nede og pante dine flaske og dåser fra julefrokosten eller nytårsfesten, så er der godt nyt til dig, der gerne vil af med det hele på én gang. 1. februar åbner der nemlig en pantstation i Vejle, som er klar til at tage imod 120 flasker og dåser i minuttet.

Vi vil gerne gøre det lettere at komme af med sin pant, og her spiller pantstationerne en vigtig rolle. Placeringen ved siden af Ressourcecenter Vejle giver rigtig god mening i forhold til at samle alt det, der skal til genanvendelse og have nyt liv, og vi håber borgerne i Vejle og omegn tager godt imod den nye pantstation”

Jesper Jensen, Markedschef i Dansk Retursystem

Onsdag den 1. februar får Vejle sin første pantstation. Den åbner kl. 10.00 på Voervej 16 og får Vejles nye Ressourcecenter som nærmeste nabo.

I en pantstation hælder man sine tomme flasker og dåser direkte ind i en sluse, og det gør det let at komme af med store mængder pant. I pantstationen tælles flasker og dåser med ca. 120 stk. i minuttet, og via appen ’Pant’ får man pant-pengene direkte ind på sin konto. Pantstationen i Vejle får to sluser og kan samlet set tage imod 100.000 flasker og dåser om dagen.

”Vi vil gerne gøre det lettere at komme af med sin pant, og her spiller pantstationerne en vigtig rolle. Placeringen ved siden af Ressourcecenter Vejle giver rigtig god mening i forhold til at samle alt det, der skal til genanvendelse og have nyt liv, og vi håber borgerne i Vejle og omegn tager godt imod den nye pantstation”, siger markedschef Jesper Jensen fra Dansk Retursystem.

Vejle Kommune ser frem til den nye pantstation:

”Vi er glade for, at Dansk Retursystem har valgt at placere den nye pantstation i Vejle Kommune lige ved siden af Ressourcecenter Vejle, hvor det passer perfekt med RCV’s tankegang om ressourcer og genanvendelse. Det giver en komplet genanvendelsesløsning i samme område og gør det også meget nemmere for vores borgere, når de alligevel skal på RCV med deres udtjente ressourcer, siger Søren Peschardt, formand for kommunens klima-, natur- og miljøudvalg.

Pantstationen bliver samme, nye model som den, der er andre steder i landet, bl.a. i Aarhus og Horsens. Den kan tage op til 100.000 flasker og dåser om dagen. Dermed kommer den til at bidrage til de ca. 5,2 millioner flasker og dåser, der hver dag kommer retur gennem pantsystemet. Sidste år sparede det et CO2-udslip på 210.000 tons. Pantstationen kommer til at ligge på adressen Voervej 16, 7120 Vejle Øst. Åbningstiderne bliver alle dage kl. 10-18.

Kort fortalt om den nye pantstation: 

  • Hæld flasker og dåser direkte i maskinen 
  • Flasker og dåser bliver optalt og mast på stedet, så der er plads til mange
  • Pantpengene går ind på din konto via appen ’Pant’, som du skal downloade på din mobil for at kunne pante
  • Pantstationen tager både dåser, plastflasker og glasflasker med pant
  • Pantstationen tager også imod dåser uden dansk pantmærke, som så kan blive genanvendt til nye dåser – men du får naturligvis ikke pant for dem.

Her finder du alle vores pantstationer.