Populær pantstation er tilbage i Rødovre Centrum

Pantstation ved Rødovre Centrum
Pantstation ved Rødovre Centrum

Presse
pressemeddelelse
14. maj 2020

Ny, permanent pantstation i Rødovre bliver den 13. i Danmark og er blevet til virkelighed på baggrund af et tæt samarbejde mellem Dansk Retursystem og Rødovre Centrum. Den ny pantstation i Rødovre åbnede den 22. august 2020.

Nu kan du nemt og hurtigt komme af med din pant på endnu en af de populære pantstationer. D. 22. august 2020 åbnede Dansk Retursystem sin 13. pantstation ved Rødovre Centrum. Den er samtidig platform for en moderne formidling af pantsystemet og den klimamæssige gevinst, der er ved at genanvende flasker og dåser.

Bedre afleveringsmuligheder for forbrugerne

Dansk Retursystem arbejder hele tiden på at forbedre afleveringsmulighederne for forbrugerne. En ny pantstation i Rødovre vil imødekomme et stort behov for at kunne aflevere større mængder af pant ad gangen for hele Storkøbenhavn.

”Der har længe været et ønske om at få en pantstation inden for Ring 3. Da vi testede Drop & Go i 2018, var Rødovre det sted i landet, hvor der blev afleveret flest tomme pantflasker og -dåser. Siden har vi, sammen med Jesper Andreasen, direktør og medejer af Rødovre Centrum, arbejdet på at gøre løsningen permanent og det glæder os, at vi nu kan søsætte den 13. pantstation,” siger markedsdirektør Marlene Holmgaard Fris fra Dansk Retursystem.

Rødovre pantstation vil kunne modtage 25.000 flasker og dåser dagligt. Dermed kommer den til at bidrage til de ca. 4 millioner flasker og dåser, der hver dag kommer retur til genanvendelse gennem pantsystemet. Det sparede sidste år klimaet for et CO2-udslip på 150.000 tons.

120 emballager i minuttet

Det har været en lang rejse for den nye pantstation, der startede som en test af Drop & Go i 2018. Testen blev en stor succes, både teknisk og for forbrugerne. I den nye pantstation hælder du dine tomme dåser og flasker ned i en sluse, hvorefter de bliver talt automatisk og panten bliver udbetalt. Maskinen tæller op til 120 emballager i minuttet! Det er tre gange så hurtigt som flaskeautomater i butikkerne.

”Vi søger hele tiden efter nye måder at pleje vores kunder på, og at det nu kan lade sig gøre med en pantstation, som også gavner klimaet, er vi meget tilfredse med. Det passer godt ind i vores ønske om at indgå i grønne samarbejder. Samtidig vil det også aflaste de butikker, som ikke har meget plads til opbevaring af pant,” siger Jesper Andreasen, direktør og medejer af Rødovre Centrum.

Pantstationen kommer til at stå på p-pladsen ved Rødovre Centrum lige for foden af vandtårnet på Tårnvej samme sted, hvor Drop & Go blev testet. Byggeriet er i gang og Dansk Retursystem regner med at byde velkommen i den nye pantstation medio august.

Adresse:

Rødovre Centrum,
Parkering Syd
2610 Rødovre