Vi er nomineret til inklusionspris hos Great Place To Work

Nyhed
artikel
30. marts 2023

Great Place To Work kårer hvert år verdens bedste arbejdspladser. I år er Dansk Retursystem nomineret til specialprisen ”Bedst til inklusion” for vores arbejde med inklusion og mangfoldighed

Mangfoldighed og inklusion har altid ligget i vores DNA. Vi oplever, at forskellige mennesker kan forskellige ting og giver forskellige vinkler på verden og på problemløsninger, det giver samlet set værdi til vores virksomhed

I nomineringen af Dansk Retursystem lægger Great Place To Work vægt på vores mangeårige arbejde med mangfoldighed.
Great Place To Work skriver om os: ”Viljen til inklusion er tårnhøj og overstiger alle de praktiske udfordringer og problemer, der kan opstå. Dansk Retursystem inkluderer alle, som vil dem – fordi de vil inklusion”.

Og: ”Mangfoldighed skaber stolthed på tværs af organisationen og er både et tiltræknings- og fastholdelsesparameter. Og så skaber det glæde og loyalitet blandt de inkluderede medarbejdere”.

Chef for People og Culture, Helle Psilander er både overrasket og pavestolt over nomineringen. Hun mener samtidig, at prisen er en anerkendelse af alle virksomhedens medarbejdere, for uden den fælles indsats med at inkludere hinanden, ville det aldrig kunne lykkes:

”Mangfoldighed og inklusion har altid ligget i vores DNA. Vi oplever, at forskellige mennesker kan forskellige ting og giver forskellige vinkler på verden og på problemløsninger, det giver samlet set værdi til vores virksomhed”, siger Helle Psilander.

Mangfoldighed handler om os alle sammen

Dansk Retursystem arbejder med mangfoldighed på mange måder og har bl.a. flygtninge, veteraner og flexjobbere ansat. Nogle er startet i virksomheden som del af en ordning, og er siden blevet ansat i ordinært job, mens andre er startet i et ordinært job men pga. sygdom eller andet overgået til et flexjob.

”Vi møder alle vores medarbejdere med tillid og rummelighed, og når de får mulighed for at folde deres potentiale ud, så vil langt de fleste gerne vise, hvad de kan. Vores job er er se, hvad de kan, og give dem muligheden, og det giver os nogle meget loyale medarbejdere”, siger Helle Psilander.

Hun tilføjer, at mangfoldighed handler om alle ansatte:

”Vores medarbejdersammensætninger er præget af stor mangfoldighed, og det bidrager til større tolerance blandt alle medarbejderne, idet vi alle oplever, at alle kan bidrage. Vi får bedre beslutninger, fordi mange forskellige meninger drøftes, og vi får bedre samarbejde, fordi der er stor tolerance overfor hinandens forskelligheder. I det hele taget arbejder vi i Dansk Retursystem med vores forskelligheder, fx også gennem personlighedsprofilværktøjet DiSC, som netop handler om at forstå vores forskelligheder og spille hinanden stærke”, siger Helle Psilander.

Hvem der vinder inklusionsprisen afsløres 27. april, hvor Great Place To Works årlige prisuddeling finder sted.

Læs om mangfoldighed i Dansk Retursystem

En god arbejdsplads

I Dansk Retursystem er det vigtigt, at alle medarbejdere er glade for at gå på arbejde. I 2021 blev Dansk Retursystem første gang certificeret som en god arbejdsplads gennem Great Place to Work. I 2022 blev vi gencertificerede. Certificeringen har stor værdi for os som arbejdsplads. 88% af medarbejderne synes, at det er et rigtig godt sted at være.