Dansk Retursystem vinder pris fra global aluminiumsproducent

Vicedirektør Heidi Schütt Larsen fra Dansk Retursystem modtog prisen ved en ceremoni hos Novelis i Atlanta.

Presse
pressemeddelelse
1. juli 2022

Dansk Retursystem leverer aluminium fra pantdåser til aluminiumsmastodonten Novelis, som blandt mange andre aktiviteter smelter dåserne om til nye. Dåserne fra Danmark scorer så højt på kvalitet, leveringssikkerhed, innovation og bæredygtighed, at Dansk Retursystem har vundet en pris for ’Great Performance’ til Novelis Global Supplier Awards. Særligt arbejdet med CSR vækker opsigt i udlandet.   

Dansk Retursystem var nomineret som en af ganske få leverandører på globalt plan for vores særlige performance inden for cirkulær økonomi og CSR-arbejde. Det er meget stort, og noget vi er særdeles stolte af”

Heidi Schütt Larsen, direktør for Cirkulær Økonomi, Dansk Retursystem

Høj returprocent, kvalitetsprodukter og en CSR-certificering. Dansk Retursystems indsats vækker opsigt i udlandet, for selv om Danmark er en lille spiller på det globale marked for aluminium, så kan vi noget, der er meget værdifuldt.

Aluminiumsproducenten Novelis uddeler årligt priser til deres leverandører ved Global Supplier Awards, og her vandt Dansk Retursystem i sidste uge en pris i kategorien ’Great Performance’.

”Dansk Retursystem var nomineret som en af ganske få leverandører på globalt plan for vores særlige performance inden for cirkulær økonomi og CSR-arbejde. Det er meget stort, og noget vi er særdeles stolte af”, siger direktør for Cirkulær Økonomi Heidi Schütt Larsen.

Vi leverede på alle fire parametre

Dansk Retursystem blev vurderet til at levere på alle fire parametre: kvalitet, leveringssikkerhed, innovation og bæredygtighed, og her hæftede juryen sig især ved, at Dansk Retursystems mange års arbejde med CSR og en CSR-certificering er bemærkelsesværdig, ligesom den høje, danske returprocent på 93% er blandt verdens bedste.

”I en tid med udvidet producentansvar på vej i EU og et generelt stort fokus på genanvendelse bliver pantsystemerne fremhævet som en løsning på mange af de klimamæssige udfordringer. I Danmark sparer pantsystemet for udledning af 210.000 tons CO2, samt udvindelsen af nye råstoffer, når flasker og dåser med pant genanvendes til nye. Og det er ikke alene en god historie, der er interesse for i udlandet, men også et foregangseksempel som man gerne ser udbredt andre steder i verden”, siger Heidi Schütt Larsen.

Prisen blev uddelt til Dansk Retursystems vicedirektør og direktør for Cirkulær Økonomi, Heidi Schütt Larsen, ved en ceremoni i Atlanta, USA 22. juni.

Pressen kan hente mere information her.