Pant-app giver dig pengene digitalt

Én app til pant på mobilen og ikke mere rod med bonner og betalingskort. Dansk Retursystem har udviklet en Pant-app til udbetaling af pant på landets pantstationer. På den måde slipper du helt for at have et betalingskort med, når du skal pante, og det er blevet lettere selv at bestemme, hvilken konto, pant-pengene skal ind på, hvis du panter for andre eller vil donere til velgørenhed.    

Vi vil gerne gøre det nemt og smart at pante, og med Pant-app’en har vi lyttet til Danmarks pantere og forsøgt at opfylde behovet for at gøre pantoplevelsen mere tidssvarende og bekvem for alle, uanset hvilken korttype man har.”

Jane Foged, projektleder, Dansk Retursystem

Vil du panter du på en af landets pantstationer, skal du udover de tomme flasker og dåser også medbringe mobilen. Dansk Retursystem udviklet app’en ’Pant’, som gør, at du får pengene digitalt overført til din konto uanset, hvilken bank eller kort du har. Og du kan selvfølgelig også se dine transaktioner og holde øje med, hvor meget du panter for.

”Vi vil gerne gøre det nemt og smart at pante, og med Pant-app’en har vi lyttet til Danmarks pantere og forsøgt at opfylde behovet for at gøre pantoplevelsen mere tidssvarende og bekvem for alle, uanset hvilken korttype man har”, siger projektleder Jane Foged.

Det har været et ønske fra pantstationsbrugerne let at kunne donere sin pant til fx velgørenhed, eller hvis man pantede for klassekassen, håndboldklubben eller en anden forening. Med Pant-app’en kan du udover din egen konto let tilføje andre kontonumre, hvis pant-pengene skal komme andre til gode.

SÅDAN GØR DU:

  1. Download appen ’Pant’ i App Store eller Google Play
  2. Første gang du logger på, kan du verificere dig med NemID/Mit ID – hvis ikke du selv vælger at taste dit kontonummer manuelt.
  3. Du vælger selv den konto, pengene skal sættes ind på.
  4. Du kan følge dine udbetalinger og se historik på dine pantninger i appen.
  5. Får du brug for hjælp med installationen eller har spørgsmål til brugen af appen, så kontakt os på 43300942 eller via vores kontaktformular.

Vores pantstationer

Pantstationer er en ny måde at aflevere tomme flasker og dåser på. Hurtigt og let – og særlig interessant, hvis du har store mængder. I dag har vi pantstationer fordelt over hele landet. I filmen kan du se, hvordan Pant-appen og pantstationerne fungerer. På Næstved mini pantstation fungerer lidt anderledes, da glasflasker skal pantes seperat.