1 års fødselsdag. Hvordan er det gået?

I dag er det 1 år siden, at H.K.H Kronprinsen satte produktionsanlægget på vores nye fabrik i Høje Taastrup i gang med et tryk på en iPad.

Læs, hvordan det første år er gået, og hvad status er nu.

Miljø & viden
artikel
9. marts 2021

I dag er det 1 år siden, at H.K.H Kronprinsen satte produktionsanlægget på vores nye fabrik i Høje Taastrup i gang med et tryk på en iPad.

Hvor den gamle fabrik var presset til det yderste, håndterer den nye fabrik uden problemer i gennemsnit 2,3 millioner tomme dåser og flasker om dagen.

Hvordan er det gået?
”I starten var det selvfølgelig noget af en omvæltning. Alle 51 medarbejdere på den nye fabrik skulle jo lære at arbejde på en helt ny måde. Nyt anlæg, nye arbejdsprocesser og en hel ny hverdag. Det kræver noget af medarbejderne,” siger fabrikschef Henrik Kirk Vilsbøll og kommer samtidig med en stor ros til de ansatte. “Alle har været fantastiske og enormt villige for at få det til at lykkes”.

Og lykkes er det. Fabrikken i Høje Taastrup får tomme pantflasker og dåser ind fra hele Sjælland, Bornholm og Lolland Falster. Hvor den gamle fabrik var presset til det yderste, håndterer den nye fabrik uden problemer i gennemsnit 2,3 millioner tomme dåser og flasker om dagen. Det bliver til 71,1 millioner om måneden og svimlende 853 millioner om året.

Hvad sker der på fabrikken?
Lastbiler kører til fabrikken i Høje Taastrup, efter de har hentet tomme drikkevareemballager fra supermarkeder, tankstationer, hoteller, restauranter, kiosker og pantstationer i hele Østdanmark. På fabrikken sorterers aluminium, plast og glas for sig, så de er klar til at blive genanvendt til nye.

Fabrikken kører med bemanding mandag til lørdag fra klokken 7 om morgenen til 23.45 om aftenen. Om natten bliver der gjort rent.

”Det er imponerende, hvordan det kører. Det er helt fantastisk, hvor mange flasker og dåser fabrikken håndterer. Og med de nye, automatiserede processer kan vi tage endnu flere. I produktionen har vi endda klaret det med 0 arbejdsulykker det sidste år. Jeg er stolt”, slutter fabrikschef Henrik Kirk Vilsbøll af og ser frem til et nyt og spændende år.

KlimaMiljø