I samarbejde med tre supermarkeder tester vi en opgradering af deres flaskerum

Samarbejde
case
19. marts 2021

Det skal være en god oplevelse, når vi afleverer pant til gavn for miljøet. I samarbejde med udvalgte supermarkeder opgraderer vi derfor tre flaskerum for at teste nogle løsninger.

Det skal være en god oplevelse, når vi afleverer pant til gavn for miljøet. I samarbejde med udvalgte supermarkeder opgraderer vi derfor flaskerummene.

Hver dag afleverer danskerne i gennemsnit 4 millioner dåser og flasker, som bliver genanvendt i vores pantsystem.

Men for mange er det at pante noget, som bare skal overstås, inden de kan handle i supermarkedet. Det vil vi i samarbejde med dagligvarebutikkerne gerne lave om på. For når vi afleverer vores tomme dåser og flasker, bliver de til nye igen og igen. Det sparer råstoffer og udleder mindre CO2. Derfor er det i alles interesse, at vi får så meget pant ind som muligt.

I Rema 1000 på Frederiksberg, hos Føtex i Lyngby Storcenter og SuperBrugsen i Smørum har vi derfor fået lov at give flaskerummene et nyt og naturligt look – til glæde for både kunder, butikker og miljøet

”Vi kender vist alle til de kedelige områder, hvor man panter……derfor var det en kærkommen forespørgsel fra Dansk Retursystem, da de henvendte sig til os, fordi de gerne ville lave vores pantområde om. Nu føler man sig velkommen og bliver mindet om, hvorfor det giver så super god mening med det danske pantsystem. Det er er blevet et rart område, og man ligefrem har et lille smil på læben, når man forlader området,” siger Rikke Heede, Varehuschef i Føtex i Kongens Lyngby.

Flaskerum med fokus på genanvendelse
I de nye flaskerum har vi brugt naturmaterialer for at give rummet varme og oplevelsen af, at pant bidrager til et bedre miljø. Skulle kunderne have en flaske eller dåse, som flaskeautomaten i supermarkedet ikke tager, har vi sat ekstra beholdere op, så flaskerne og dåserne stadig kan blive genanvendt i pantsystemet. I de nye flaskerum vil der nemlig være en beholder til plastik-og glasflasker og en anden til dåser, så det ikke bliver blandet med restaffaldet. Det kan for eksempel være, hvis juiceflasken er mast, etiketten er faldet af, eller hvis en dåse er købt uden pant i udlandet. På den måde indgår de i stedet i genanvendelsen hos Dansk Retursystem til gavn for miljøet.

Her kan du opleve et af de nye flaskerum
REMA 1000 – Rosenørns Alle 31 – 1970 Frederiksberg C
Føtex – Lyngby Storcenter 1 – 2800 Kongens Lyngby
SuperBrugsen – Flodvej 75G – 2765 Smørum