Ny pantstation i Aarhus er åbnet

Allerede fra morgenstunden stod de første pantere klar for at komme af med deres pant, da pantstationen på Lystrupvej i Risskov den 31. august åbnede 2022 igen efter ombygning.

Med pantstationen vil vi gøre det let for brugerne at komme af med store mængder pant på én gang. Vi har glædet os til igen at åbne i Aarhus og give aarhusianerne en moderne og mere driftsstabile pantstation.”

Jesper Jensen, Markedschef i Dansk Retursystem

Pantstationen i Aarhus er ombygget til en ny model, hvor man hælder alle sine flasker og dåser direkte i maskinen. Dermed kan man igen let komme af med store mængder pant på én gang. Flasker og dåser optælles og komprimeres på stedet, så der er plads til meget mere – og via appen PANT får man pant-pengene direkte ind på sin konto.

Aarhus bliver det andet sted i Jylland med den nye model – den første er tidligere åbnet i Horsens, og herfra er der gode erfaringer.

”Med pantstationen vil vi gøre det let for brugerne at komme af med store mængder pant på én gang. Vi har glædet os til igen at åbne i Aarhus og give aarhusianerne en moderne og mere driftsstabile pantstation”, siger Jesper Jensen, markedschef i Dansk Retursystem A/S.

Den nye pantstation har to sluser, der til sammen kan tage imod ca. 100.000 flasker og dåser om dagen. Den tæller op til 120 flasker og dåser i minuttet, og der kan være syv gange så meget i den som tidligere, da flasker og dåser komprimeres på stedet, efter de er talt op, så de fylder mindre. Dermed skal den tømmes sjældnere, og det sparer både penge og CO2.  

Pantstationen ligger på Lystrupvej 190 i Risskov og har åbent mandag-søndag kl. 10-18.


Her finder du alle vores pantstationer