Hent inspiration til din opgave om cirkulær økonomi

Få viden om vores cirkulære pantsystem

Dansk Retursystem får mange henvendelser fra skoleelever og studerende, der skriver opgave om cirkulær økonomi – og som har brug for svar på spørgsmål eller inspiration til opgaven. Og det er ganske forståeligt, for aldrig har der været mere fokus på genbrug og genanvendelse, end der er nu. Klimaforandringerne påvirker os både lokalt og globalt.

I Danmark er vi verdensmestre i at pante, hver dag panter vi 5,4 mio. flasker og dåser, som Dansk Retursystem sørger for, bliver genanvendt til nye drikke og fødevareemballager. Har du spørgsmål om cirkulær økonomi og pant, så har vi samlet nogle af de oftest stillede spørgsmål, som vi modtager fra jer. Måske du kan finde svar på dit spørgsmål her.

Du kan også læse nogle af vores mange artikler om cirkulær økonomi, som vi har samlet til dig nedenfor. Og vil du rigtig nørde, så dyk ned i historien om vores cirkulære pantsystem. Vi har mere end 20 år på bagen, så der er masser af spændende læsestof. Rigtig god fornøjelse!

Når brugte materialer genanvendes i et closed loop, bevares kvaliteten, og der er næsten ikke noget tab. De genanvendte materialer kan derfor indgå i fremstilling af de samme produkter, som de kom fra. Det er i tråd med principperne om cirkulær økonomi, hvor materialernes værdi bevares, så de kan holdes i kredsløb på samme niveau så længe som muligt. Det gavner både miljøet, klimaet og sparer på jordens ressourcer.

Vores cirkulære økonomiske forretningsmodel