Dansk Retursystem investerer i sine medarbejdere

Mød vedligeholdelsestekniker og teknisk koordinator Orhan Aydin

Jeg er taknemlig for, at Dansk Retursystem har givet mig mulighed for at udvikle mine kompetencer via jobrotation og uddannelse

Jeg er taknemlig for, at Dansk Retursystem har givet mig mulighed for at udvikle mine kompetencer via jobrotation og uddannelse.”

Hvad fik dig til at søge arbejde hos Dansk Retursystem?

Oprindelig har jeg en baggrund som revisor fra Tyrkiet, men da jeg kom til Danmark i 2004, blev jeg selvstændig købmand. Så kom krisen i 2008, og her var jeg desværre nødt til at sælge min forretning. En bekendt opfordrede mig til at søge arbejde i Dansk Retursystem – og så har jeg været her siden.

Hvordan har dit arbejdsliv udviklet sig hos Dansk Retursystem?

Mit første job var som pladsmand. Her skulle jeg bl.a. koordinere produktionskørslen fra vores indsamlingscenter, men også være disponibel som chauffør, når der var behov for det.

Da jeg havde været pladsmand i halvandet år, tog min chef en dag fat i mig – det var i 2012. Han ville gerne tilbyde mig et andet job, hvor der var lidt flere muligheder. Jeg blev tilbudt en stilling som indsamlingschauffør i vores logistik afdeling. Jeg blev rigtig glad for jobbet, både friheden ved at være chauffør, men også de afvekslende arbejdstider, der ligeledes gav en masse frihed. I 2014 skulle min kone starte uddannelse i Aarhus, hvor hun skulle læse i to år. Jeg var glad for mit arbejde som chauffør, og havde ikke lyst til at stoppe i Dansk Retursystem. Derfor forhørte jeg mig om muligheden for at blive indsamlingschauffør i vores afdeling i vest, hvilket heldigvis kunne lade sig gøre.

I 2016 flytter vi tilbage til Sjælland, og jeg kommer tilbage til mit gamle job som indsamlingschauffør, men det bliver kun for en kort periode. Dansk Retursystem skulle til at bygge en ny fabrik, hvor der blev brug for flere medarbejdere i produktionen. I den forbindelse fik jeg tilbudt en uddannelse som procesoperatør og startede efterfølgende på den nye fabrik. Det var en stor udfordring for mig at skulle starte på uddannelsen, særligt fordi jeg aldrig har fået undervisning i dansk, det har været selvlært. Men jeg har en god indlæringsevne – og med hjælp fra mine kollegaer, kom jeg godt igennem uddannelsen.

Jeg fik hurtigt styr på produktionen og løftede de mange forskellige opgaver, som lå i jobbet. Men efter fem år i produktionen ville jeg gerne videre – og med den erfaring jeg havde i bagagen, kunne jeg godt se, at mine kompetencer kunne være værdifulde for Dansk Retursystem. Heldigvis var min chef enig med mig – og ville gerne investere i nogle udviklingsmuligheder, så jeg blev tilbudt en uddannelse som vedligeholdelsestekniker.

I dag arbejder jeg i vores vedligeholdelsesafdeling, hvor jeg teamer op med to andre kolleger. Vi har ansvaret for at vedligeholde produktionens maskiner samt maskinerne ude på vores pantstationer.

Ved nedbrud eller defekt på maskiner sørger vi for at løse problemerne, så maskinerne hurtigst muligt kan køre igen. Der er aldrig to dage, der er ens. Der er en masse koordinering, særligt i forhold til, hvornår det passer ind i produktionen, at en maskine skal sættes ud af drift, hvis den skal vedligeholdes. Men også sikre, at vi altid har de rigtige reservedele og en masse andre opgaver.

Hvad er særligt godt ved at arbejde i Dansk Retursystem

Jeg er taknemlig for, at Dansk Retursystem har givet mig mulighed for at udvikle mine kompetencer via jobrotation og uddannelse. Og det er faktisk kendetegnende for Dansk Retursystem. Virksomheden vil gerne investere i sine medarbejdere, så de kan dygtiggøre sig og rykke videre til andre jobs i organisationen. Det er motiverende og med til at skabe arbejdsglæde. Men jeg vil også fremhæve det kollegiale fællesskab. Vi har et helt specielt sammenhold – og det værdsætter jeg meget.

Læs andre portrætter

CSR i Dansk Retursystem

Hos Dansk Retursystem arbejder vi bredt med vores samfundsansvar. I tråd med vores strategi sikrer vores CSR-indsats derfor en balance i hensynet til miljø, mennesker og økonomi.