Vi er en mangfoldig arbejdsplads, som rummer mange forskellige kulturer

Mød produktionsleder Lene Dørr Sørensen

Vi skal ikke være kopier af hinanden, men derimod lære af hinandens baggrund, kunnen og viden

Vi skal ikke være kopier af hinanden, men derimod lære af hinandens baggrund, viden og kunnen.”

Produktionsleder Lene Dørr Sørensen

Det var måske held i uheld da planteskolen i Løsning lukkede i 2002, og Lene mistede sit arbejde som planteskolegartner. For på nøjagtig samme matrikel, noget tid senere, købte Dansk Retursystem bygningen, som blev begyndelsen på en ny fabrik og Lenes nye arbejdsplads.

Da Lene startede som produktionsmedarbejder hos Dansk Retursystem i Løsning i 2002, bestod produktionen af en lagerbygning, en lille skurvogn og syv medarbejdere. I takt med at produktionen blev udvidet, og flere medarbejdere blev ansat, fik Lene også afprøvet kræfter som holdansvarlig, teamleder og nu i dag som produktionsleder for 30 medarbejdere.

Hvordan trives du i rollen som leder?

”Jeg har et dygtigt hold og gode kolleger, hvor vi er gode til at passe på hinanden og værdsætte hinandens arbejde. Jeg trives i rollen som leder, hvor jeg ser mig selv som en del af hele holdet.

I Dansk Retursystem har vi stor fokus på udvikling af vores medarbejdere, så de bliver bedre til at tage ansvar for egne arbejdsopgaver og samarbejdet mellem vores kolleger. Vi arbejder med empowerment, hvor vi uddelegerer opgaverne, og giver medarbejderne mere ansvar og medbestemmelse.

Det kan naturligvis være en udfordring for nogle medarbejdere, når de pludselig får mere ansvar, men jeg mærker også en stolthed og større engagement, når de kaster sig ud i det. Skal vi fx ansætte en ny medarbejder til vores produktion, så har jeg nu en medarbejder med til samtalen. De får lov at vise rundt i produktionen og tale med den kommende kollega. Det giver et godt indtryk for den nye kollega, og en ansvarsfølelse for vores egne medarbejdere.”

Blev hædret med et skulderklap i Horsens Folkeblad

I december 2021 blev Lene hædret med et skulderklap i Horsens Folkeblad. Det var driftsoperatør Thorsten Kristensen og resten af Lenes hold, der havde indstillet hende til ’skulderklappet’ for på den måde, at kunne takke Lene for hendes gode lederegenskaber.

Hvordan var det at blive hædret af sine medarbejdere, som en god leder? ”Jeg blev virkelig overrasket, men også meget rørt. Det, at det var mine medarbejdere, og ikke min chef, som fortalte, at jeg er en god leder, betyder meget for mig.”

Inden Thorsten Kristensen kom til Dansk Retursystem, var han kommet slemt til skade med sin arm under en øvelse med Hjemmeværnet, og efterfølgende haft svært ved at løfte armen lige så meget, som han kunne tidligere. Men Lene gav ham chancen, først som vikar og i dag som fastansat driftsoperatør i Løsning.

”Vi er en mangfoldig arbejdsplads, som rummer mange forskellige kulturer og mennesker med forskellige udfordringer. Vi har fx medarbejdere, som ved opstart ikke taler og læser dansk så godt. Flere af dem har valgt at gå til dansk undervisning efter arbejde. I hverdagen har andre kolleger taget rollen, og hjælper dem undervejs, hvis der opstår problemer med at læse. Det gør kollegerne gerne, ligesom de hjælper, hvis nogle har svært ved at læse eller skrive grundet ordblindhed. Vi hjælper hinanden, når der er behov for det.”

Hvordan vil du beskrive kulturen i Dansk Retursystem?

”Det, at vi er en rummelig virksomhed, hvor vi giver plads til forskelligheder, betyder meget for mig. Vi skal ikke være kopier af hinanden, men derimod lære af hinandens baggrund, kunnen og viden. Og det synes jeg, at vi er gode til. Vi passer på hinanden, og tager hånd om dem, som har nogle fysiske eller psykiske problemer. Vi har det sjovt sammen, der er altid en god stemning og en positiv kultur, og det er med til at styrke arbejdsglæden.

I Dansk Retursystem vil vi gerne investere i vores medarbejdere, og give dem mulighed for at videreuddanne sig, hvilket min rejse også er et godt eksempel på. Jeg startede som produktionsmedarbejder i 2002, og har efterhånden fået mere og mere ansvar, sideløbende med, at jeg har fået mulighed for at tage en lederuddannelse.”

Læs andre portrætter

HR Business Partner Berit Eschricht
HR Business Partner Berit Eschricht

Sådan arbejder vi med mangfoldighed i Dansk Retursystem

Sådan arbejder vi med mangfoldighed i Dansk Retursystem