Den grønne tankegang er kommet med på jobbet

Tre af vores kolleger har skiftet deres private biler ud med hybrid-modeller
Hybridbiler

Havde du spurgt mig for 10 år siden, så ville jeg have sagt, at jeg aldrig skulle have en el-bil. En rigtig bil lugter af benzin og skal køre stærkt

Zeljko Ljustina, Indsamlingschauffør

Fra benzin i blodet til grøn kørsel

Dansk Retursystem er en miljøvirksomhed, men hvordan påvirker det vores medarbejdere, når de ikke er på arbejde? Tre af vores chauffører har inden for kort tid skiftet deres private biler ud med hybrid-modeller, så de kan køre på el og ikke kun benzin. Den grønne tankegang er kommet med jobbet, hvor fokus på klima og miljø også påvirker udenfor arbejdstid.

”Havde du spurgt mig for 10 år siden, så ville jeg have sagt, at jeg aldrig skulle have en el-bil. En rigtig bil lugter af benzin og skal køre stærkt. Nu ser jeg helt anderledes på det, og der er ingen tvivl om, at det skyldes mit arbejde hos Dansk Retursystem, der har gjort mig mere miljøbevidst”.

Sådan siger indsamlingschauffør Zeljko Ljustina, som for nylig har købt en hybridbil. Det samme har hans chaufførkolleger Michael Hansen og John Dal, og nu udveksler de hybrid-erfaringer. Fx kan Michael og John, som begge bor under 20 km. væk, køre på arbejde på ren el, mens Zeljko, som bor længere væk, i stedet fokuserer på at køre så benzinøkonomisk som muligt.

De tre chauffører er enige om, at det at arbejde for en miljøvirksomhed påvirker dem, og de tager gode vaner med hjem. Det gælder fx også i forhold til have motoren tændt, når man holder i tomgang og i det hele taget passe på naturen.

Læs andre portrætter

CSR i Dansk Retursystem

Hos Dansk Retursystem ønsker vi mangfoldighed blandt medarbejdere og ledere på alle niveauer. Det skal ske med plads til individuelle hensyn og sådan, at virksomheden som minimum afspejler det omgivende samfund.