Job som lastbilchauffør ved Dansk Retursystem

Her kan du læse om, hvordan det er at arbejde som lastbilchauffør i Dansk Retursystem.

Du får mange gode kollegaer og et meningsfuldt job, hvor du arbejder for et grønnere miljø…

Vores Logistik afdeling er inddelt i tre zoner. Vores overordnede opgaver er at disponere mandskab til vores biler og ruter. Vi indsamler emballage og yder kundeservice ved kunden. Zone 1 i Svenstrup tager sig af indsamling i det nordlige Jylland, hvorfra emballagerne køres til Hedensted. Zone 2 i Hedensted tager sig af resten af Jylland og Fyn. Zone 3 i Tåstrup tager sig af indsamling på Sjælland og øer.

Arbejdet som lastbilchauffør ved Dansk Retursystem

Jobbet som lastbilchauffør ved Dansk Retursystem er blandt andet lig med gode kollegaer, faste arbejdstider, grøn kørsel og en god personaleforening.

Når du bliver ansat som chauffør hos os, får du den nødvendige oplæring, introduktion til grøn kørsel og kundekontakt, så du er godt forberedt, inden du selv kommer ud på vejene. Derudover har vi en god personaleforening, der arrangerer sociale aktiviteter for at styrke samarbejdet mellem kolleger.

Du arbejder efter en fast turnusplan, så du nemt kan planlægge din fritid, og du vil arbejde 13 dage om måneden i en sammenhængende turnus.  Vi arbejder efter to turnusser: Vi har en turnus, hvor din arbejdsdag starter kl. 06.00 og slutter kl. 18.00. Denne turnusplanen indebærer arbejde hver anden lørdag, og der er mulighed for at søge om ekstravagter. Den anden turnus går fra mandag til fredag. Her arbejder du i to skift fra kl. 05.00 til 13.00 den ene uge og fra 13.00 til 21.00 i den anden uge.

Som lastbilchauffør i Dansk Retursystem får du mange gode kollegaer, du får et meningsfuldt job, hvor du arbejder for et grønnere miljø, og du bliver en del af en afdeling med mange ildsjæle, som går op i at give kunderne en god service.

Kunne du tænke dig at blive en del af teamet? Se hvilke ledige stillinger vi har i Dansk Retursystem. Det er altid muligt at søge uopfordret.

Lastbilerne

I Dansk Retursystem afhenter vi dåser og flasker i fem forskellige typer biler. Til kørsel i Storkøbenhavn kører vi bl.a. i vores såkaldte pony-vogne, som er Mercedesvogne med plads til
15 paller.  I den resterende del af landet har vi forvogne fra Volvo med plads til 18 paller.

Derudover har vi også trækker-trailervogne fra Volvo til henholdvis 27 og 33 paller og BT-biler fra Scania, som, modsat de andre vogne, kun kommer ud til kunder med komprimatorkar. Det vil sige at de ikke tager karrene med, men tømmer karrene for den sammenpressede emballage. 

Vores store BT-bil og vores trækker-trailervogne kræver hænger-kørekort.

  • Mercedesvogne med plads til 15 paller.
  • Forvogne fra Volvo med plads til 18 paller.
  • Trækker-trailervogne fra Volvo til henholdvis 27 og 33 paller.
  • BT-biler fra Scania, som, modsat de andre vogne, kun kommer ud til kunder for at tømme komprimatorkar for den sammenpressede emballage.

Kundekontakt som chauffør

Niels Henrik Rasmussen er chauffør, og hver dag er han med til at indsamle de mange emballager, der køres retur til vores fabrikker, hvor de optælles, sorteres og sendes videre til genanvendelse. Som chauffør tager Niels Henrik gerne en snak med kunderne:

Jeg kan godt lide at snakke med kunderne, så vi sammen kan finde den bedste løsning på, hvordan vi afhenter emballagerne. Det giver både mening for kunden, for mine kolleger og for mig som chauffør. Det, synes jeg, er fedt!