Projekt 100% Retur

Vi er ikke i mål endnu

For præcis 20 år siden gik bryggerierne sammen om at etablere vores alle sammens Dansk Retursystem. Sidenhen er der løbet en hel del øl, vand, saft og juice gennem flaskeautomaterne. Hele 16 milliarder flasker og dåser er det faktisk blevet til. Det er så mange, at vi danskere i år kan kåre os selv som verdensmestre i pant med en returprocent på 93%.

Der mangler stadig 7%, og derfor har vi sammen med de danske bryggerier og producenter startet Projekt 100% Retur – et initiativ, der gerne skal samle alle de projekter, der lige går den ekstra mil for at få de sidste 140 mio. flasker og dåser retur.

Her kan du se nogle af projekterne, der er i gang. Flere vil komme til.

Giv jeres pant til verdens sårbare børn

I Dansk Retursystem har vi indgået et samarbejde med Danmarks Indsamling, som repræsenterer 12 humanitære organisationer, som sammen med Danmarks Radio hvert år går sammen for at samle ind og dermed hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande. I år går pengene til verdens sårbare børn. Er I en skole, et gymnasie eller en idrætsforening, som gerne vil gøre en indsats for klimaet og verdens sårbare børn, så tilmeld jer Join2Recycle og donér jeres pant op til Danmarks Indsamling den 4. februar 2023.

Danmarks Indsamling

Et velfortjent TAK

Kære danskere, vi skylder jer en stor tak. I er nemlig årsagen til pantsystemets succes. I har pantet de sidste 20 år og sørget for at 16 milliarder flasker og dåser er blevet genanvendt, så jeres klistrede fingre har ikke været forgæves! For I har været med til at spare klimaet for unødvendig brug af naturressourcer og udledning af C02. Det skylder vi jer en tak for.

Hvad sker der egentlig med min flaske?

Du kender det sikkert: Du panter dine flasker og dåser, hører ‘crusjh’-lyden fra flaskeautomaten og tænker, “gad vide hvad der egentligt sker på den anden side af flaskeautomaten?” Det kan du får svar på ved at se vores film om flaskens rejse.

18032460374
emballager
emballager

Estimeret antal flasker og dåser afleveret siden 2002

Hvor god er du til at samle pant?

Danskerne blev sidste år kåret som verdensmestre i pant med en returprocent på hele 93%. Ikke mindre en 1,9 mia. flasker og dåser kom gennem pantsystemet. Og det er vi rigtig stolte af. Men hvor god er du til at samle pant? Kan du mon få 200 point på 45 sekunder?

Coca-Colas School of Recycling

School of Recycling er et af Coca-Colas mange initiativer, der bidrager til at løse verdens miljø- og affaldsudfordring.

Coca-Cola tager lederskab ved at producere så bæredygtigt som muligt samt udvikle miljøvenlige emballager gennem deres World Without Waste program.

Pant-for-Pant hjælper både din virksomhed og hjemløse

Pant-for-Pant er en nonprofit flaskeindsamlingsservice, der giver socialt udsatte et konkret arbejde ved, at firmaer, institutioner, organisationer og private donerer deres flaskepant.

Fællesskab om en god sag skal få de unge til at pante

Et nyt initiativ fra Dansk Retursystem, Join2Recycle, skal få de unge til at ændre adfærd, så deres flasker og dåser bliver genanvendt i stedet for at ende i skraldespanden.

Mere end 140 millioner flasker og dåser kommer stadig ikke retur

Tak for jeres indsats til World Cleanup Day

Vi er overvældet over alle de skønne billeder, som I har sendt ind til os – tak for dem og tak fordi I ville bruge en lørdag på at samle affald og pant op fra naturen.

Vil du være en del af Projekt 100% Retur?

Hvis du har en idé til, hvordan vi kan få samlet endnu mere pant sammen, så meld din idé ind her og hjælp de sidste 7% retur.

Pant-piktogrammer gør affaldsorting nemmere

Nu bliver det lettere at sortere en sodavandsflaske eller en dåseøl med pant i den rigtige spand. Vi har udviklet pant-piktogrammer, som nu er blevet en del af det officielle piktogramsystem til affaldssortering, og dermed kan sættes på de beholdere, der indsamles pant i.