Projekt 100% Retur

Vi er ikke i mål endnu

For præcis 20 år siden gik bryggerierne sammen om at etablere vores alle sammens Dansk Retursystem. Sidenhen er der løbet en hel del øl, vand, saft og juice gennem flaskeautomaterne. Hele 16 milliarder flasker og dåser er det faktisk blevet til. Det er så mange, at vi danskere i år kan kåre os selv som verdensmestre i pant med en returprocent på 92%.

Der mangler stadig 8%, og derfor har vi sammen med de danske bryggerier og producenter startet Projekt 100% Retur – et initiativ, der gerne skal samle alle de projekter, der lige går den ekstra mil for at få de sidste 170 mio. flasker og dåser retur.

Her kan du se nogle af projekterne, der er i gang. Flere vil komme til.

Et velfortjent TAK

Kære danskere, vi skylder jer en stor tak. I er nemlig årsagen til pantsystemets succes. I har pantet i mere end 20 år og sørget for, at 16 milliarder flasker og dåser er blevet genanvendt, så jeres klistrede fingre har ikke været forgæves! For I har været med til at spare klimaet for unødvendig brug af naturressourcer og udledning af C02. Det skylder vi jer en tak for.

Vil du være en del af Projekt 100% Retur?

Hvis du har en idé til, hvordan vi kan få samlet endnu mere pant sammen, så meld din idé ind her og hjælp de sidste 8% retur.

Seje unge slog rekord i Danmarks Pantindsamling 2024

Den 3. februar løb Danmarks Indsamling store TV-show over skærmen og forud for denne dag havde mere en 20.000 elever fra efterskoler, friskoler, frie fagskoler og gymnasier samlet pant ind til fordel for verdens sultne børn. Det blev til mere end 612.000 kr. , som nu kommer underernæret børn til gode – samtidig med, at de har passet på vores klima og miljø ved at pante deres tomme flasker og dåser. Måske I også vil være med i Danmarks Pantindsamling næste år og gøre en forskel?

Hvad sker der egentlig med min flaske?

Du kender det sikkert: Du panter dine flasker og dåser, hører ‘crusjh’-lyden fra flaskeautomaten og tænker, “gad vide hvad der egentligt sker på den anden side af flaskeautomaten?” Det kan du får svar på ved at se vores film om flaskens rejse.

21878259488
emballager
emballager

Estimeret antal flasker og dåser afleveret siden 2002

Pant-for-Pant hjælper både din virksomhed og hjemløse

Pant-for-Pant er en nonprofit flaskeindsamlingsservice, der giver socialt udsatte et konkret arbejde ved, at firmaer, institutioner, organisationer og private donerer deres flaskepant.

Mere end 170 millioner flasker og dåser mangler at komme retur – hjælp os med at få al pant retur

Hvor god er du til at samle pant?

Danskerne blev sidste år kåret som verdensmestre i pant med en returprocent på hele 92%. Ikke mindre en 2 mia. flasker og dåser kom gennem pantsystemet. Og det er vi rigtig stolte af. Men hvor god er du til at samle pant? Kan du mon få 200 point på 45 sekunder?

Tak til alle der deltog på World Cleanup Day

Lørdag den 16. september 2023 var det World Cleanup Day. Det var en kæmpe succes! Flere hundrede venner og familier var med i vores landsdækkende oprydning: Projekt 100% Retur. Her er blot et udpluk af de mange billeder, som blev delt med os. Stor tak til alle der var med! Hos Dansk Retursystem er hver dag en ‘Cleanup Day’, takket være dig! 92% af alle solgte flasker og dåser med pant kommer nemlig retur og genanvendes til nye flasker og dåser.

Tak WCUD 2023

519.274 gode gerninger – også for klimaet i 2023

Danmarks Indsamling, som repræsenterer 12 humanitære organisationer, som sammen med Danmarks Radio hvert år går sammen for at samle ind penge ind og dermed hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande – rakte i år ud til os pga. vores Join2Recycle-koncept. Kunne vi sammen få bl.a. efterskoler, friskoler og højskoler til at samle pant ind til verdens sårbare børn i januar? Ja, det har de unge vist tydeligt bevist var muligt. De fik samlet pant ind for hele 519.274 kr. Det er helt fantastisk – ikke mindst for verdens sårbare børn, men også for klimaet.

Pant-piktogrammer gør affaldssortering nemmere

Nu bliver det lettere at sortere en sodavandsflaske eller en dåseøl med pant i den rigtige spand. Vi har udviklet pant-piktogrammer, som nu er blevet en del af det officielle piktogramsystem til affaldssortering, og dermed kan sættes på de beholdere, der indsamles pant i.