Join2Recycle for verdens sultne børn

Danmarks Indsamling 2024

Verdens sultne børn har brug for vores hjælp

Hør hvorfor Rasmus Sinding fra Sorø Gymnastikefterskole var den første efterskole, som tilmeldte sig Pantindsamlingen.

Sæt skub i den bæredygtige agenda og støt verdens sultne børn via Danmarks Pantindsamling

Kender I det, at der på skolen eller i sportsklubben ligger tomme dåser og flasker på steder, hvor de ikke hører til? Vi har gennem de seneste år samlet erfaringer fra flere uddannelsesinstitutioner, som har haft succes med at finde nye metoder og løsninger. De nudger eleverne til at blive mere miljøbevidste, samtidig med, at der bliver samlet penge ind, som ellers ville være gået tabt. Penge, I nu kan give til Danmarks Indsamling og verdens sultne børn. Læs mere om Danmarks Pantindsamling.

Hvad er Join2Recycle?
Join2Recycle er et plug and play-koncept, der hjælper med at sortere flasker og dåser fra resten af affaldet, så de kan pantes og genanvendes. Udover klimagevinsten, er der også en økonomisk gevinst, som lige nu kan komme Danmarks Indsamling og verdens sultne børn til gode.

Det er helt gratis at være med, men det kræver selvfølgelig også en indsats fra jer og eleverne side.

Så nemt komme I i gang

  • Find en ankerperson på skolen.
  • Tilmeld jer Join2Recycle og få en gratis startpakke (pantbokse, plakater og indsamlingssække).
  • Opsæt synligt de pantbokse og plakater, som I får leveret
  • Saml pant fra nær og fjern. Få inspiration til ideer her.
  • Del jeres unikke MobilePay-nummer og donationsside med jeres omverden.
  • Tøm pantboksene og aflever panten på en pantstation eller i nærmeste flaskeautomat. Kan I samle mindst 30 af Dansk Retursystems sække, som I får medsendt, kan I få én gratis afhentning i januar.
  • Overfør pantpengene til jeres MobilePay-nummer og følg jeres indsamling online
  • Del jeres indsamling på de sociale medier og tag os i jeres opslag: @DKindsamling og @danskretursystem.
  • Vær med de fede konkurrencer, hvor alle har en chance for at vinde
  • Alle skoler, uddannelsesinstitutioner og foreninger der indsamler mindst 5.000 kroner, bliver vist med navn og beløb på TV til det store show den 3. februar 2024 på DR1.

Meld jer til her!

Kom hurtigt i gang med Danmarks Pantindsamlingen og støt Danmarks Indsamling og dermed verdens sultne børn. Samtidig modtager I en gratis velkomstpakke med pantboks(e), plakat(er) og indsamlingssække samt et unikt MobilePay-nummer og donationsside, så I kan følge jeres indsamling.

Når I er tilmeldt, er I automatisk med i konkurrencerne, når I har sendt jeres første pant-donation via det MobilePay-nummer, som I får tildelt. Læs mere om konkurrencerne her.

Startpakke til Danmarks Indsamling
Startpakke til Danmarks Indsamling

519.274 gode gerninger – også for klimaet

Danmarks Indsamling og Dansk Retursystem opnåede via kæmpe hjælp fra unge på efterskoler, højskoler, friskolerne og i foreninger, at samle pant ind for hele 519.274 kr. i februar 2023. Det var helt fantastisk – ikke mindst for verdens sårbare børn, men også for klimaet. Se filmen fra kampagnen. Vi håber I vil være med i indsamlingen for 2024, som allerede starter nu.

FN’s verdensmål

Når I deltager i Join2Recycle vil I automatisk tage del i FN’s verdensmål – især verdensmål 12 ”Ansvarligt forbrug og produktion” og verdensmål 13 ”Klimaindsats”. Præcis som vi gør det i Dansk Retursystem ved hver dag at sørge for, at genanvende hele Danmarks flasker og dåser, så forbrug og produktion af emballager er ansvarligt og til gavn for klimaet.  

Har I spørgsmål til Join2Recycle?

Kontakt os, hvis I har spørgsmål til projektet, gode idéer, som I gerne vil dele eller noget helt tredje. Vi er klar med svar på join2recycle@pant.dk