Klimavenlig produktion for fremtiden

I begyndelsen af 2020 tog vi et skridt ind i fremtiden med en ny fabrik i Høje Taastrup, som med sine højteknologiske løsninger fremover skal sikre en endnu mere klima- og energivenlig drift af pantsystemet.

Klima & miljø
artikel
15. maj 2020

I begyndelse af 2020 tog vi et skridt ind i fremtiden med en ny fabrik i Høje Taastrup, som med sine højteknologiske løsninger fremover skal sikre en endnu mere klima- og energivenlig drift af pantsystemet.

En moderne produktion kræver medarbejdere, der tror på fremtiden, og det gør Dansk Retursystems medarbejdere.

Siden Dansk Retursystem så dagens lys i 2002 er antallet af engangsemballager steget og steget. I 2003 blev der indsamlet og genanvendt tomme flasker og dåser. I 2018 blev mere end 3,5 mio. tomme flasker og dåser hver dag kørt til Dansk Retursystems fabrikker i Løsning og i Høje Taastrup. Det har med tiden givet kapacitetsudfordringer, og det førte til, at vi i 2019 tog første spadestik til en ny og højteknologisk fabrik i Høje Taastrup.

Den nye fabrik er ikke bare større og mere teknologisk. Den er også mere klimavenlig. Dels er energiforbruget pr. genanvendt flaske eller dåse lavere, fordi maskinerne er mere effektive. Og dels får vi en højere kvalitet af materialerne, når de skal sendes videre til genanvendelse. Også arbejdsmiljøet bliver bedre, da der er færre manuelle processer og løft af sække, ligesom der er tænkt på lydniveau i forbindelse med valg af maskiner.

Medarbejdere med et ben i fremtiden

En moderne produktion kræver medarbejdere, der tror på fremtiden, og det gør Dansk Retursystems medarbejdere. De har siden 2015 efteruddannet og kompetenceudviklet sig for at være parate til at betjene maskinerne i den nye fabrik. Også kommende medarbejdere vil blive uddannet til procesoperatører og i vores interne uddannelsessystem.

KlimaMiljø