Flaskeautomater og komprimatorer

Læs mere om produkterne og priserne på flaskeautomater og komprimatorer.

Har I brug for en flaskeautomat?

Er I en butik, som har behov for en flaskeautomat fordi I har rigtig mange flasker og dåser, skal I selv anskaffe den hos en leverandør af flaskeautomater. I Dansk Retursystem vejleder vi altid gerne om hvilke krav, den skal leve op til. 

Flaskeautomat
Få altid rådgivning og kendskab til de krav en flaskeautomat skal leve op til – før I indkøber den.

Hvad er en komprimator?

En komprimator kan være relevant, hvis I har en flaskeautomat og modtager mange flasker og dåser. Den maser plastikflasker og dåser med det samme, så de fylder mindst muligt. En komprimator kan ikke bruges til glasflasker.

En komprimator er velegnet, hvis I modtager rigtig mange flasker og dåser.

Lej en komprimator

I kan leje en komprimator af Dansk Retursystem, men for at kunne leje en komprimator skal I have:

  • plads til en komprimator i jeres flaskerum
  • plads til at opbevare fyldte kar indendørs eller i aflåst gård
  • mindst 50.000 plastikflasker og dåser om året.

I betaler en månedlig leje for en komprimator. Lejen afhænger af hvor mange plastikflasker og dåser I årligt modtager.

Årlig mængde*Månedlig
komprimatorleje i 2024
Mere end 110.0000 kr. /mdr
100.000 – 110.000700 kr. /mdr.
75.000 – 100.000950 kr. /mdr.
50.000 – 75.0001.000 kr. /mdr.
*Gælder plastflasker og dåser med dansk pantmærke

Når I lejer en komprimator får I automatisk fri service af komprimatoren samt teknisk support via telefon, hvis der opstår fejl med teknikken.

Køb egen komprimator

Hvis I ikke ønsker at leje en komprimator hos Dansk Retursystem, kan I vælge selv at købe en. Følgende komprimatorer er godkendt til brug på det danske marked:

Returautomat med indbygget komprimator:
  • Tomra T70
  • Tomra T70 Trisort
  • Tomra T90
Komprimator:
  • Tomra EasyPac
  • Tomra MultiPac

Køber I en af af ovenstående komprimatorer, vil I automatisk blive kompenseret fra det øjeblik, hvor udstyret er i drift. Se satser for investerings- og servicegodtgørelse nedenfor.

Investeringsgodtgørelse for egen komprimator

I kan kompenseres med det vi kalder investeringsgodtgørelse i max. 6 år regnet fra ibrugtagning af udstyret, når I selv har indkøbt og installeret komprimator. I kan maksimalt blive kompenseret for op til 150.000 emballager* om året. Kompensationen udgør 10,6 øre pr. emballage* og følger kalenderåret. Hvis I ikke er startet fra årsskiftet med godtgørelse, men først senere på året er grænseværdien beregnet ud fra den resterende periode af året. Kompensationen kan tidligst udbetales fra 1. januar 2021 – uanset hvornår udstyret er købt.

Ved køb af brugt udstyr
Er udstyret købt brugt og er det under 6 år gammelt, kan I også få godtgørelse. Fx er udstyret 4 år gammelt ved køb, kan I få investeringsgodtgørelse for 2 år.

*Kun emballager, der har det danske pantmærke.

Servicegodtgørelse ved egen komprimator

I kan opnå kompensation for vedligehold og service af komprimatoren, når I selv har indkøbt og installeret den. I kan blive kompenseret med det vi kalder servicegodtgørelse for op til 450.000 emballager* om året. Kompensationen udgør 1,3 øre pr. emballage* og følger kalenderåret. Kompensationen kan tidligst udbetales fra 1. januar 2021 – uanset hvornår udstyret er købt.

*Kun emballager, der har det danske pantmærke.

Komprimatorkar

Depositum for komprimatorkar

Uanset om I har lejet eller køber egen komprimator, betaler I 1.200 kr. plus moms i depositum pr. komprimatorkar, som I får leveret. Depositum tilbagebetales, når I ikke længere har brug for karrene.  

Hvilken løsning skal I vælge?

Mindre steder: Vælg sække og/eller kar

Butikker, tankstationer, restauranter, caféer, kroer, hoteller, takeaway-steder, kontorer og lignende har ofte ikke så store mængder tomme flasker og dåser. Derfor er den bedste løsning, at opbevare de tomme flasker og dåser i sække og foldekar, indtil vi henter dem.

Supermarkeder: Vælg flaskeautomat og evt. komprimator

Flaskeautomater gør det muligt at tælle og opbevare store mængder tomme flasker og dåser. De fleste store købmandsbutikker og supermarkedskæder vælger denne løsning. Hvis I får over 50.000 tomme emballager retur om året, kan I vælge at supplere med en komprimator, så de mases på stedet og dermed fylder mindre.

Selvbetjening i flaskerummet

Er I en butik med en flaskeautomat, vil få en CS-skærm opsat i flaskerummet. Den tæller de mængder af flasker og dåser, som I får ind, giver jer en driftsstatus, fortæller hvornår vi kommer og henter – ligesom I har mulighed for at justere jeres mængder eller ringe til os for teknisk support.