Flaskeautomater og komprimatorer

Læs mere om produkterne og priserne på flaskeautomater og komprimatorer.

Hvis I skal have en flaskeautomat, skal I selv anskaffe den, men vi vejleder gerne om, hvilke krav, den skal leve op til.

Flaskeautomat

Hvis I skal have en flaskeautomat, skal I selv anskaffe den, men vi vejleder gerne om hvilke krav, den skal leve op til. 

I låner kamera og den centrale styreenhed i automaten, den såkaldte CS-boks, gratis af os.

Vi tilbyder gratis teknisk telefonsupport, hvis der er fejl eller problemer med teknikken.

En komprimator er velegnet, hvis I har rigtig mange flasker og dåser.

Komprimator

En komprimator maser plastikflasker og dåser med det samme, så de fylder mindst muligt hos jer. Komprimatoren tager ikke glasflasker. Den er velegnet, hvis I har rigtig mange flasker og dåser. For at få en komprimator skal I have:

  • plads til komprimator i flaskerummet
  • plads til at opbevare fyldte kar indendørs eller i aflåst gård
  • mindst 50.000 flasker og dåser om året

I betaler en månedlig leje for et anlæg til komprimatorkar.

Prisen afhænger af, hvor mange flasker og dåser I modtager. Prisen kan blive justeret en gang om året, og næste gang er pr. 1. januar 2022. Her kan I downloade taksterne for håndteringsgodtgørelse (PDF).

Det er gratis, hvis I har flere end 130.000 plastikflasker og dåser om året.

Kompensation for egen komprimator

Som alternativ til at låne eller leje en komprimator hos Dansk Retursystem, kan I vælge selv at købe en. Følgende komprimatorer er godkendt til brug på det danske marked:

  • Tomra T63
  • Tomra T63 Trisort
  • Tomra T70
  • Tomra T70 Trisort
  • Tomra T90
  • Tomra EasyPac.

Når I køber en komprimator fra den godkendte liste, vil I automatisk blive kompenseret fra det øjeblik, hvor udstyret er i drift.

Hvordan bliver I kompenseret?

Modtager I 130.000 flasker og dåser eller derunder årligt, vil I få kompensation for investeringen og service med 11,9 øre/emb. i op til seks år.

Modtager I mere end 130.000 flasker og dåser bliver I kompenseret for yderligere service/vedligehold med 1,3 øre/emb. op til 450.000 flasker og dåser om året. Efter seks år vil I få 1,3 øre/emb. for alle modtagne flasker og dåser op til 450.000 flasker og dåser.

Uanset ejerskab af komprimator betaler I 1.200 kr. plus moms i depositum pr. komprimatorkar. 

Hvad skal vi vælge af produkter?

Mindre steder: Vælg sække og kar

Butikker, tankstationer, restauranter, caféer, kroer, hoteller, takeaway-steder, kontorer og lignende har ofte ikke så store mængder tomme flasker og dåser. Derfor er den bedste løsning at opbevare de tomme flasker og dåser i sække og foldekar, indtil vi henter dem.

Supermarkeder vælger typisk flaskeautomat og evt. komprimator

Flaskeautomater gør det muligt at tælle og opbevare store mængder tomme flasker og dåser. De fleste store købmandsbutikker og supermarkedskæder vælger denne løsning. Hvis I får over 50.000 tomme emballager retur om året, kan I vælge at supplere med en komprimator.

Selvbetjening i flaskerummet

Er I en butik med en flaskeautomat, så har I også en CS-boks i jeres flaskerum. På den tilhørende skærm – CS-portalen – kan I nemt og hurtigt betjene jer selv.

Brug CS-portalen til at booke eller ændre en afhentning, få teknisk support eller få en status på driften af anlægget.

CS portalen er nem at bruge, se hvordan i videoen