We Pant A Lot

Hvad blærer du dig med? Grøn energi. Hygge. Og pant! Vi elsker at blære os med det, vi er gode til – og det er vi til at pante. Mød her en række dansker fortælle hvad de er stolte af.

92
Returprocent
Returprocent

Hvad er du stolt af?

Vi har spurgt en række danskere, hvad de er stolte af. Pantsystemet er i top 10 og med god grund. Hver dag afleverer vi over 5 millioner tomme flasker og dåser, som kan blive genanvendt til nye.

Hvad sker der egentlig med din flaske?

Du kender det sikkert: Du panter dine flasker og dåser, hører ‘crusjh’-lyden fra flaskeautomaten og tænker, “gad vide hvad der egentligt sker på den anden side af flaskeautomaten?” Det kan du får svar på i filmen her.

Karen Sohne Hansen

Fra pant til profit – en bæredygtig rejse mod en million

Karen Sohne Hansen fra Fyn har gjort pantindsamling til en fast del af sin hverdag. Det startede som en simpel aktivitet, hvor hun brugte omkring en time hver dag på at samle flasker og dåser. Men som tiden gik, udviklede projektet sig, og hun begyndte at undersøge nye metoder til at optimere sin pantindsamling.

Flaskepant

Har du en pantastisk historie, som du vil dele med os?

Der findes mange pantastiske historier i hele landet, der gør os danskere stolte. Nogle samler ind til en nær ven, opfylder en drøm, skaffer lidt ekstra til ferien eller støtter en humanitær sag. Andre rydder op i naturen ved at samle både pant og affald. Uanset årsagen, er der ofte en pantastisk historie bag. En historie, som vi håber, du vil dele med os, så vi kan dele den med endnu flere.

pantmærke

Har du spørgsmål om pant?

Vi har samlet nogle af de spørgsmål, vi oftest bliver stillet. Hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål her, er du altid velkommen til at kontakte os.  

World Cleanup Day

Er du god til at samle pant?

Vi er blandt verdens bedste til at pante med en returprocent på hele 92%. Ikke mindre end 5 millioner flasker og dåser kommer daglig igennem pantsystemet. Og det er vi rigtig stolte af. Men hvor god er du til at samle pant? 

Pantning i Odense

Prøv en pantstation

Pantstationer er en ny måde at aflevere flasker og dåser på. Hurtigt og let – og særlig interessant, hvis du har store mængder. I dag har vi pantstationer fordelt over hele landet. 

Trash Talk undersøger værdien af pant

Thomas Dambo, skaberen bag de berømte trolde, holdt sommerfest for sine medarbejdere – og det resulterede i en masse pant! Som en mand, der brænder for genbrug og bæredygtighed, stillede Thomas sig selv spørgsmålet: Hvad sker der egentlig med de flasker og dåser, vi panter?

Det har han undersøgt i et afsnit af Trash Talk. Her følger han panten fra sommerfesten, via flaskeautomaten til vores fabrik, hvor flasker og dåser bliver sorteret og sendt til genanvendelse.

Jette Møller Hansen samler affald og pant på sine daglige gåture
Jette Møller Hansen samler affald og pant på sine daglige gåture

Fra pant til LEGO

For Jette Møller Hansen fra Esbjerg har de daglige gåture gjort en stor forskel i hendes liv. Det startede som en måde at holde sig i gang på efter en længere sygdomsperiode, men med tiden udviklede gåturene sig til en vigtig mission: at hjælpe miljøet ved at samle affald og tomme flaske og dåser. Pantpengene bruges til LEGO, som er Jettes store hobby.