Jette finder balance i hverdagen på sine gåture

Jette Møller Hansen samler LEGO
Jette Møller Hansen samler LEGO

Jeg elsker at bygge med LEGO. Det er blevet min store hobby, og jeg bruger pantpengene på det.

For Jette Møller Hansen fra Esbjerg har de daglige gåture gjort en stor forskel i hendes liv. Det startede som en måde at holde sig i gang på efter en længere sygdomsperiode, men med tiden udviklede gåturene sig til en vigtig mission: at hjælpe miljøet ved at samle affald og tomme flaske og dåser.
Lidt af Jette Møller Hansens LEGO-samling
Lidt af Jette Møller Hansens LEGO-samling

“Jeg har altid nydt at gå ture,” fortæller Jette, “men efter jeg blev sygemeldt, blev det ekstra vigtigt for mig at holde mig i bevægelse. Det hjalp både fysisk og mentalt.” Under sine ture bemærkede hun hurtigt, hvor meget affald der lå rundt omkring i naturen – og især hvor mange dåser og flasker, der bare blev smidt – både med og uden pant. Jette begyndte at tage en affaldspose med på sine ture og samlede alt op, hun stødte på. “Jeg har altid samlet affald, når jeg så noget, men nu gik der sport i det,” siger hun. Og indsatsen har båret frugt. I 2022 havde Jette samlet pant for næsten 1.000 kroner og i 2023 var beløbet steget til imponerende 2.640 kroner. “Jeg har nok smidt lige så mange flasker og dåser ud, der ikke var pant på,” tilføjer hun med et grin. ” I dag, den 14. oktober 2024, har Jette allerede nået 2.528 kroner i pant, og året er ikke slut endnu.

Fra pant til LEGO

Ud over at bidrage til et renere miljø, har Jette fundet en anden positiv måde at bruge pantpengene på: LEGO. “Jeg elsker at bygge med LEGO. Det er blevet min store hobby, og jeg bruger pantpengene på det. Det er virkelig en win-win for mig. Gåturene holder mig i gang, og LEGO giver mig ro.”

Selvom sygdommen satte en stopper for hendes arbejdsliv, har Jette formået at finde en balance i hverdagen, hvor motion og miljøbevidsthed går hånd i hånd. Hendes historie viser, hvordan små, positive handlinger kan gøre en forskel – både for en selv og for omgivelserne.

Jette Møller Hansen samler affald og pant på sine daglige gåture
Det kræver så lidt at gøre noget godt for naturen

“Hvis alle tog en pose med, når de gik en tur, ville der hurtigt blive mindre affald rundt omkring”, siger Jette. Hendes engagement og dedikation er et inspirerende eksempel på, hvordan man kan vende en udfordring til noget positivt – og samtidig gøre en forskel for både sig selv og miljøet.

Læs også Karen Sohne Hansens pantastiske historie, der har gjort pantindsamling til en fast del af hendes hverdag.

Flaskepant

Har du en pantastisk historie som Jettes?

Overalt i landet findes der pantastiske historier – hvorfor ikke dele din? Måske har du samlet pant for at hjælpe en ven, sparet op til en guitar, en rejse eller måske støttet en god sag? Uanset årsagen gemmer der sig ofte en pantastisk historie bag, som også gør en forskel for klimaet og miljøet. Del din historie med os, så vi kan dele den med endnu flere.

Hvad kalder du den?

Du ved den der flaskeautomat? Uanset hvad du kalder den, er du med til at gøre en forskel, når du bruger den. Faktisk panter vi 92% i Danmark. Lad os få de sidste procent retur til gavn for vores klima og miljø.