Ny app skaber oplevelser i naturen for børn og unge

Læring
artikel
16. juni 2021

Gennem sjove og lærerige digitale skattejagter giver Woop børn og unge anderledes udfordringer i naturen. Appen, der er udviklet af Det Danske Spejderkorps, skal samtidig virke som værktøj i skolen og i fritiden.

Med Woop har vi fået en ny mulighed for at få børn og unge i tale om verdensmål 12 og 13, som handler om ansvarlig produktion og forbrug og vores klimaindsats.

Woop giver børn og unge oplevelser i naturen med digitale skattejagter. I hold finder deltagerne poster, løser opgaver og dyster mod andre hold – alt sammen i den nære natur.

”Med Woop har vi fået en ny mulighed for at få børn og unge i tale om verdensmål 12 og 13, som handler om ansvarlig produktion og forbrug og vores klimaindsats. Det er også to af de verdensmål, vi arbejder mest med i Dansk Retursystem og til at starte med har vi udviklet fem opgavesæt, som bl.a. kan inspirere børn og voksne til at tale om, hvilke konsekvenser vores ressourceforbrug har på klimaet”, udtaler kommunikation- og marketingchef Anne-Mette Bundgaard fra Dansk Retursystem.

”Woop blev første gang lanceret i 2012 og hele 150.000 telefoner har sidenhen downloadet Woop, og mere end 100.000 benytter den hvert eneste år. Nu er den så kommet i en ny og endnu mere brugervenlig version, som vi forventer os meget af”, fortæller generalsekretær i Det Danske Spejderkorps, Morten Gade.

Woop vil sikre børn og unges adgang til natur

“Kun 26% af danske 11-15-årige lever i dag op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger om fysisk aktivitet, og mange af dem ønsker at opholde sig mere i naturen – et ønske, der kun er blevet større i løbet af det seneste års coronapandemi. Jeg ser Woop som en relevant del af løsningen på mere udeliv for danske børn og unge”, slutter Morten Gade.

”Med Woop kan skoleklasser droppe den stillesiddende undervisning og gå på jagt efter alt fra regnestykker til orienteringsløb, ligesom børnefødselsdagen eller familiearrangementet kan rykke udendørs. Med appen i hånden kan du både bruge de ruter, som ligger i Woop eller oprette dine helt egne. Så kan du koble vores opgavesæt til jagten og med et har du en spændende og lærerig skattejagt, hvor alle kan være med ” fortæller Anne-Mette Bundgaard begejstret.

Downloade Woop-app’en til iOS eller Android