Gør genanvendelse til det nye sort

Skole & uddannelser
case

Kreativiteten var helt i top da 5C på Mølleholmskolen i Høje Taastrup skulle arbejde med genanvendelse i deres projektuger

 

Projektet skabte begejstring og øget fokus på genanvendelse og cirkulær økonomi.”

Lisbeth Apold, skolelærer fra Mølleholmskolen

Det hele startede med et kick-off hvor Mette Gøth, marketingkonsulent i Dansk Retursystem kom forbi skolen og præsenterede Dansk Retursystems arbejde med genanvendelse for lærere og elever. ”Det var supermotiverende at have Mette på besøg. Eleverne så nogle gode film og fik mulighed for at stille spørgsmål, og både se og mærke på materialer fra plastflasker samt affaldssortere.

Eleverne havde også besøg af en konsulent fra Dansk Affaldshåndtering, som holdt et levende oplæg for klasserne. Derudover havde vi besøg af en designer, der fortalte om recycling, hvilket inspirerede eleverne til at lave en masse spændende produkter af genbrugsmaterialer. Der var rigtig mange sjove og kreative idéer og produkter som eleverne fik produceret og vist frem for flere klasser og selvfølgeligvar der også en udstilling for elevernes familier- missionen som var at gøre andre opmærksomme på genanvendelse blev løst flot.

Alle de skønne ting bliver flittigt anvendt i klassen. Vinderen i 5c blev” Klassens penalhus”, som er lavet af Milo, Saadiq, Helin, Jordin og Omayma- det er lavet af et par cowboybukser samt forskelligt sjove stofrester, som er syet til lommer – det er nu hængt op i klassen, og bliver brugt hver dag. I lommerne er blyanter, elefantsnot, whiteboardstusser, viskelædder, linealer og elastikker, som kan lånes- og eleverne er faktisk gode til at huske at aflevere dem tilbage.

Tusind tak for et godt projekt.

Er du blevet nysgerrig på Returkampen?
Læs mere her