Værd at blive klog på!

Vi har samlet viden til dig, som er elev!

Skal du skrive en opgave, eller er du bare nysgerrig på at lære mere? Her på siden kan du finde viden om genanvendelse og cirkulær økonomi. Du kan også læse mere om Dansk Retursystem, og om hvordan vores pantsystem fungerer.

Genanvendelse eller genbrug

Hvad er forskellen på genanvendelse og genbrug? Og hvordan genanvender vi egentlig i Danmark? Kend forskel på begreberne og lær om hierarkiet for genanvendelse i denne artikel

Cirkulær økonomi

Cirkulær økonomi sikrer i modsætning til lineær økonomi, at ressourcers værdi bevares så længe som muligt, før de bliver til affald. På denne måde sparer man både på råstoffer og udleder mindre CO2.

FN’s verdensmål

Når du deltager i Returkampen vil din klasse automatisk arbejde med FN’s verdensmål, primært verdensmål 9 ”Industri, innovation og infrastruktur”, verdensmål 12 ”Ansvarligt forbrug og produktion”og verdensmål 13 ”Klimaindsats”. Præcis som vi gør det i Dansk Retursystem ved hver dag at sørge for, at genanvende hele Danmarks flasker og dåser, så forbrug og produktion af emballager er ansvarligt og til gavn for klimaet.