Lyt til tre inspirerende cirkulære samtaler

På Loop – Waste to Resources udstillingen, var der mulighed for at høre tre cirkulære samtaler med nogle inspirerende personer, der på forskellig vis er på vej til at skabe cirkulær økonomiske forretningsmodeller. De er eksperter på hver sit felt og fortæller i disse tre interviews, hvordan deres virksomhed eller branche har valgt at gribe opgaven an.

Lars Krejberg Petersen, Administrerende direktør

Hvordan bliver pantsystemet verdens bedste?

På LOOP kunne du høre CEO Lars Krejberg Pedersen, Dansk Retursystem give sit bud på, hvordan vi hver dag arbejder for at få verdens bedste pantsystem i Danmark. Nåede du ikke forbi, så hent inspiration til at løfte det udvidede producentansvar i vores white paper.

I 2021 sparede vi klimaet og kommende generationer for et CO2-udslip på mere end 210.000 tons.

Hvorfor er det en så god idé at genanvende?

Det er mange gange dyrere at producere en ny emballage end at genanvende en gammel.

Men værdien af genanvendelse kan ikke kun gøres op i penge. For udover at vi sparer energi, undgår vi også at bruge dyrebare naturressourcer og vi udleder mindre spildevand og mindre CO2, når vi genanvender vores emballager i stedet for at producere nye.

I 2021 blev vores tomme pantflasker og dåser genanvendt i pantsystemet, så vi sparede klimaet og kommende generationer for et CO2-udslip på mere end 210.000 tons. Besparelsen svarer til den udledning der ville finde sted, hvis alle i Danmark (5,8 mio.) kører med lyntog over en strækning på 646 km – dvs. en t/r fra København til Hamborg.

Retursystemet handler derfor om mere end energi, mere end ressourcer, mere end klima. Det handler om hele værdikæden i et globalt og lokalt perspektiv, og om at vi alle bidrager hver eneste gang, vi panter.

Cirkulær økonomi: Sådan passer vi på vores ressourcer

Tons CO2-udslip sparet

Ved genanvendelse af emballager vises udviklingen af tons CO2 sparet. I 2021 blev der sparet et CO2-udslip på 210.000 tons, ved genanvendelse af 1,9 mia. indsamlede emballager.

201620172018201920202021

Spørgsmål, interesse eller videndeling …

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller bare er interesseret i at vide mere om hvordan vi arbejder med Cirkulær økonomi. Du er også velkommen til at dele gode ideer og tiltag, som du mener kan have vores interesse. Skriv til os på [email protected]